City po preobratu, remi Chelseaja

Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Chelsea : Liverpool) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham) Foto: EPA (Manchester City : Tottenham)
V 12. kolu angleške premier lige je Manchester City z 2:1 po preobratu premagal Tottenham. Meščanom sta zmago v drugem polčasu zagotovila Agëuro in Džeko. Derbi med Chelseajem in Liverpoolom se je končal brez zmagovalca. Za domače je povedel Terry, redsom pa je točko priigral Suarez.
Oglej si celoten članek

Manchester City je z zmago nad Tottenhamom zopet zmanjšal razliko do mestnih rivalov na dve točki, vodilni United ima 27 točk, "meščani" pa so zdaj na 25. City si je tri točke zagotovil, po preobratu v drugem polčasu, tekmo pa je odločil Edin Džeko.

Domači so začeli bolj podjetno in so stisnili Spurse na njihovo polovico, a niso uspeli zadeti in so bili za neučinkovitost kaznovani v 21. minuti, ko je prosti strel Toma Huddlestonea v mrežo z glavo preusmeril Steven Caulker. Do konca polčasa so domači navijači dvakrat skočili v zrak, ko so zahtevali enajstmetrovko, a jih glavni sodnik Michael Oliver ni uslišal.

Po uvodnih izenačenih minutah drugega polčasa so se gostje povlekli preveč na svojo polovico, kar je z zadetkom v 66. minuti kaznoval Sergio Agüero in izid poravnal. To je prebudilo tudi Spurse in v 73. minuti je Joe Hart dobro posredoval po strelu Garetha Balea. A končnica je vseeno pripadla domačim. Zlati rezervist Edin Džeko je v 88. minuti dobro reagiral na dobro podajo Davida Silve in stadion Etihad je eksplodiral. Do konca je City zanesljivo zadržal prednost in se veselil pomembne zmage.

Chelsea ni izkoristili premoči na zelenici

Varovanci Roberta Di Mattea bi lahko povedli v 6. minuti, vendar je bil Brazilec Oscar nenatančen. V prvi fazi tekme je posest žoge pripadala redsom, ki pa prednosti niso izkoristili, kar so Londončani kaznovali v 20. minuti. Po podaji s kota je z glavo Brada Jonesa premagal John Terry. Vratarja Liverpoola je nato nastreljal še Fernando Torres, prvo pravo priložnost za redse pa je po pol ure igre zapravil Nuri Sahin. Z zelenice je kmalu moral John Terry, ki se je poškodoval v lovu na Suareza, zamenjal pa ga je Gary Cahill.

V začetku drugega polčasa bi lahko Chelsea zadel še drugič. Juan Mata je pobegnil Jameju Carragherju, nato pa streljal prek vrat. Pri Liverpoolu so si s težavo ustvarjali vidnejše priložnosti, imeli pa so veliko sreče, da je prednost modrih ostala minimalna. V 71. minuti so na svoj račun končno prišli varovanci Brendana Rodgersa, ko je po podaji Susa iz kota Čecha premagal Suarez. Liverpool je samozavestno krenil naprej. V dvoboju ena na ena je Čech ubranil še en poskus Suareza, za Chelsea pa bi lahko zadel Branislav Ivanović, ki je z glavo meril previsoko.

Angleška liga, 11. kolo:

Manchester City : Tottenham Hotspur 2:1 (0:1)
Agüero (66), Dzeko (88); Caulker (21)

Newcastle United : West Ham United 0:1 (0:1)
Nolan (39)

Chelsea : Liverpool 1:1 (1:0)
Terry (20); Suarez (73)

odigrano v soboto:
Arsenal : Fulham 3:3 (2:2)
Giroud (11, 69), Podolski (23); Berbatov (29, 67/11-m), Kačaniklić (40)
Arteta (Arsenal) je v 90. minuti zapravil enajstmetrovko.

Everton : Sunderland 2:1 (0:1)
Fellaini (77), Jelavić (79); Johnson (45)

Reading : Norwich City 0:0

Southampton : Swansea City 1:1 (0:0)
Schneiderlin (64); Dyer (73)

Stoke City : Queens Park Rangers 1:0 (0:0)
Adam (52)

Wigan Athletic : West Bromwich Albion 1:2 (1:2)
Koné (45); Morrison (31), Caldwell (43/a.g.)

Aston Villa : Manchester United 2:3 (1:0)
Weimann (45, 50); Hernández (58, 87), Vlaar (63/a.g.)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.