City ponižal Liverpool ter ga dokončno izločil iz boja za naslov

Foto: Epa
Foto: Epa
Vratar Liverpoola Becker je podaril zmago Cityju, ki ima že skorajda neulovljivo prednost.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo svoj niz zmag. Na derbiju najboljših moštev zadnjih nekaj let so v gosteh s 4:1 (0:0) premagali Liverpool in ga, kot je videti, izločili iz boja za naslov prvaka. Pred njim imajo zdaj deset točk prednosti, pred drugouvrščenim mestnim tekmecem Unitedom pa pet, ob dejstvu, da imajo od obeh tudi tekmo manj.

Varovanci Pepa Guardiole so zabeležili že 14. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, s čimer so izenačili angleški rekord Prestona in Arsenala.

Tekma je bila dolgo časa taktična. Obe ekipi sta bolj skrbeli, da bi mrežo ohranili nedotaknjeno, kot pa da bi napadali z vsemi močmi. Kljub temu pa sta se domačim v prvem delu ponudili dve priložnosti, Sadio Mane je v 25. minuti po podaji Trenta Alexander-Arnolda z glavo streljal čez gol, Firminu pa je vratar Cityja Ederson Moraes strel ubranil.

Foto: Epa Manchester City : Liverpool

Največjo priložnost prvega dela pa so vendarle imeli gosti, po prekršku Fabinha nad Raheemom Sterlingom so si priigrali najstrožjo kazen, vendar je Ilkay Gündogan žogo z bele pike poslal čez gol.

Če je prvi polčas glede razburljivih dogodkov malce razočaral, pa je bil drugi prava poslastica. V 49. minuti sta Sterling in Phil Foden lepo kombinirala na levi strani kazenskega prostora, Foden je streljal, Allison Becker je žogo po njegovem strelu odbil, a le do Gündogana, ki jo je potisnil v mrežo.

V 63. minuti si je veliko napako privoščil Ruben Dias, najprej je izgubil žogo, potem pa v kazenskem prostoru storil še prekršek nad Mohamedom Salahom, ki je tudi sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

A le deset minut pozneje je bilo jasno, da Becker nima svojega dneva. Storil je napako pri podaji, na koncu jo je s svojim drugim golom kaznoval Gündogan.

Skoraj identično napako je Becker storil tudi v 76. minuti, ko je podal žogo Bernardu Silvi, ta pa je z desne strani v sredini našel osamljenega Sterlinga, ki mu ni bilo težko žoge z glavo poslati na pravo mesto. Končni rezultat je v 83. minuti po samostojni akciji postavil Foden, tudi pri njegovem golu Becker ni najbolje reagiral.

Foto: Epa Manchester City : Liverpool

Tottenham pa je na prvi tekmi dneva prekinil niz treh zaporednih porazov, z 2:0 je premagal West Bromwich Albion. Vse glasnejše kritike na račun trenerja Londončanov Joseja Mourinha je vsaj za nekaj časa utišal predvsem Harry Kane, ki se je po poškodbi gležnja vrnil v ekipo in takoj dosegel gol.

Svojo ekipo je v vodstvo popeljal v 54. minuti. To je bil že 20. gol angleškega reprezentančnega napadalca v vseh tekmovanjih te sezone. Drugi gol za Londončane, ki so ves čas izvajali pritisk na tekmečevo obrambo, je dosegel Son Heung-min. Pred golom Kana bi gosti tekmo skorajda preusmerili v drugo smer. Po strelu Mbayeja Diagneja je namreč vratarju Tottenhama Hugu Llorisu žoga skoraj ušla čez golovo črto.

Poleg Kana se je danes na igrišča vrnil še en ostrostrelec, v 61. minuti obračuna z Wolverhamptonom je ekipo Leicestra okrepil Jamie Vardy. V sodniškem podaljšku tekme, ki ni navdušila, je imel priložnost, da se vpiše med strelce, toda žoga je po njegovem strelu z glavo zletela mimo gola. Največjo priložnost za domače je imel Pedro Neto, njegov strel je vratar Kasper Schmeichel mojstrsko ubranil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.