City tokrat kar s petardo!

Foto: Žurnal24 Manchester City : Notts County 5:0 Foto: Žurnal24 Ramires Leon Osman Foto: Žurnal24 Salomon Kalou Leighton Baines Foto: Žurnal24 Ramires Mikel Arteta Foto: Žurnal24 Tim Howard Ramires Foto: Žurnal24 Seamus Coleman Florent Malouda Foto: Žurnal24 John Terry Ashley Cole Foto: Žurnal24 Didier Drogba Ashley Cole Foto: Žurnal24 Phil Neville gol zadetek strel enajstmetrovka zmaga Foto: Žurnal24 Tim Howard Phil Neville Fellaini Coleman zmaga enajstmetrovke slavje proslavljan Foto: Žurnal24 Tim Howard Phil Neville Coleman zmaga enajstmetrovke slavje proslavljanje prosla Foto: Žurnal24 Phil Neville zmaga enajstmetrovke slavje proslavljanje proslava veselje Foto: Žurnal24 Matt Tubbs Wes Brown Foto: Žurnal24 David Hunt Foto: Žurnal24 Fabio da Silva Willie Gibson Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Sergio Torres Foto: Žurnal24 Bebe Dean Howell Foto: Žurnal24 navijač navijac navijači navijaci Foto: Žurnal24 navijač navijac Foto: Žurnal24 Steve Evans Foto: Žurnal24 Wes Brown gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Wes Brown Bebe gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Wes Brown John O'Shea Shea Bebe gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslav Foto: Reuters Manchester City : Notts County 5:0 Foto: Žurnal24 Manchester City : Notts County 5:0 Foto: Žurnal24 Manchester City : Notts County 5:0 Foto: Žurnal24 Manchester City : Notts County 5:0 Foto: Žurnal24 Manchester City : Notts County 5:0 Foto: Žurnal24 Leyton Orient : Arsenal 1:1 Foto: Žurnal24 Leyton Orient : Arsenal 1:1 Foto: Žurnal24 Leyton Orient : Arsenal 1:1
Manchester City je na povratni tekmi 4. kola FA Cupa premagal Notts County kar s 5:0. Arsenalu le remi. Everton je po 11-metrovkah izločil nogometaše Chelseaja. Petoligaš Crawley grozil na Old Traffordu (1:0).
Oglej si celoten članek
Tekme pokala FA spremljajte v galeriji TUKAJ!

Če so se nogometaši tretjeligaša Notts Countyja konec januarja dobro upirali favoriziranim nogometašem Manchester Citjya, pa tokratni gostje iz Nottinghama na povratni tekmi 4. kola FA Cupa niso imeli pravih možnosti. Varovanci Roberta Mancinija, ki so konec januarja na gostovanju pri Nottsu komajda izvlekli remi, so tokrat s kar 5:0 porazili nogometaše iz Nottinghama in se jim tako sladko maščevali. Kar dva zadetka je prispeval Francoz Patrick Vieira, med strelce pa so se vpisali še Carlos Tevez, Edin Džeko in celo branilec Micah Richards. Manchester City se je tako pričakovano uvrstil v peto kolo FA Cupa. 

Arsenal le remiziral s tretjeligašem
Nogometaši Arsenala so se v 5. kolu pokala FA z nepopolno zasedbo opekli na gostovanju pri tretjeligašu Leyton Orientu (1:1). Topničarje je v vodstvo popeljal Tomas Rosicky, za veselje na stadionu Brisbane Road  v vzhodnem delu Londona pa je poskrbel Jonathan Tehoue. Sledi še povratna tekma na Emiratesu, ki bo dala potnika v četrtfinale pokala FA.

Man. United se je namučil, Chelsea izpadel
Kakšna zgodba bi to kmalu bila, če bi rezervist petoligaša Crawley Towna Richard Brodie v zadnjih minutah tekme proti Manchester Unitedu meril malce bolj natančno! Rdeči vragi iz Premier League so proti svojim soimenjakom iz pete lige nekaj minut pred koncem vodili zgolj z 1:0, Brodie pa je stresel okvir gola. United se je moral na domačem Old Traffordu posluževati celo zavlačevanja, a na koncu vseeno iztržil izid, ki ga pelje v nadaljnje tekmovanje.

Kljub vsemu je bil to ponosen dan za mali Crawley, ki ga je prišlo spodbujat kar devet tisoč navijačev. Ti so lahko videli več kot junaško predstavo svojih fantov, ki jim je na koncu presodil gol z glavo kapetana Wesa Browna. Neverjetno, toda resnično - Crawley je imel žogo v svoji posesti več časa kot slavni nasprotnik (53%), a na koncu tudi to ni pomagalo. V uteho jim ostaja nekaj sponzorskega denarja, ki ga bodo dobili od znanega tabloida The Sun. Najbolj znani "rumenjak" je namreč zgolj za eno tekmo postal njihov oglaševalec na dresih.

Nov udarec za Chelsea in (nov) izpad po streljanju enajstmetrovk
Veteran Phil Neville je kot zadnji izvajalec za Everton vzdržal pritisk in brez zaleta poslal žogo v zgornji kot vrat Petra Čecha – to je pomenilo slovo Chelseaja od pokala FA, medtem ko so si Liverpoolčani zagotovili tekmo petega kola proti drugoligašu Readingu. To je bil že sedmi zaporedni poraz Chelseaja po streljanju enajstmetrovk, kot branilci naslova pa so zapravili tudi veliko priložnost. Po 125 letih bi lahko postali prva ekipa, ki je pokal FA osvojila trikrat zapored, a varovanci Carla Ancelottija ostajajo brez "hat-tricka" ...

Fernando Torres za Londončane v pokalu FA ni imel pravice nastopa, zato je tekmo začel Didier Drogba. Kako se bo Afričan odzval na dejstvo, da je bil Špancu na ponedeljkovi ligaški tekmi zgolj menjava? To je bilo glavno vprašanje popoldneva na Stamford Bridgeu. Odgovor – ne najbolje. Modri na čelu z Drogbajem niso briljirali, pobudo pa je imel večji del prvega polčasa Everton. Po pravilih pokala FA remi na ponovljeni tekmi pomeni podaljšek, v katerem pa so domači vendarle povedli. Nicolas Anelka, ki je kasneje zgrešil eno izmed enajstmetrovk, je v sredini našel Drogbaja, ta pa je odložil žogo Franku Lampardu za lep volej in vodstvo z 1:0.

Chelsea bi kmalu zdržal, toda v 119. minuti je Leighton Baines s fantastičnim prostim strelom izenačil in nekaj več kot 60 sekund pred koncem tekme rešil svojo ekipo. Prav Baines je zapravil prvi strel z bele točke za Everton, a sta mu na njegovo srečo sledila še Anelka in Ashley Cole. Vsa odgovornost je v zadnjem krogu strelov nato padla na edinega preostalega Nevilla v angleškem nogometu, Phila, ki ni grešil.

Pokal FA, ponovljene tekme 4. kola:

Chelsea : Everton 4:5* (0:0, 1:1)
Lampard (104); Baines (119)
* – po enajstmetrovkah

Wigan Athletic : Bolton Wanderers 0:1 (0:0)
Klasnić (67)

Manchester City : Notts County 5:0 (1:0)

Vieira (37, 58), Tevez (84), Džeko (89), Richards (90)

5. kolo:

Birmingham City : Sheffield Wednesday 3:0 (2:0)
Beausejour (6), Martins (18), Murphy (53)

Stoke City : Brighton & Hove Albion 3:0 (3:0)
Carew (14), Walters (22), Shawcross (43)

Manchester United : Crawley 1:0 (1:0)
Brown (28)

Fulham : Bolton 0:1 (0:1)

Klasnić (19)

 

Leyton Orient : Arsenal 1:1 (0:0)*
Tehoue (89); Rosicky (53)
*sledi še povratna tekma

West Ham United : Burnley 5:1 (1:0)
Hitzlsperger (23), Cole (48, 50), Reid (59), Sears (90); Rodriguez (71)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.