City z Barco, PSG s Chelseajem

Foto: EPA
Foto: EPA
V Nyonu so izžrebali pare osmine finala nogometne lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Najatraktivnejša para sestavljajo Manchester City in Barcelona ter Paris Saint Germain in Chelsea. Schalke, ki je napredoval iz skupine, v kateri je bil tudi slovenski prvak Maribor, se bo pomeril z branilcem naslova Real Madridom, Bayern München pa s Šahtarjem.

Preostalai pari so Juventus - Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen - Atletico Madrid, Arsenal - Monaco in Basel - Porto. Prve tekme bodo na sporedu 17., 18., 24.in 25. februarja.

"Ni nam všeč"

"Ni nam všeč, da se bomo morali pomeriti z Barcelono, precej raje bi se srečali z nekoliko manj močnim tekmecem. Svojo samozavest smo si sicer dvignili z zmagama proti Bayernu in Romi. Upamo, da bomo prav v času, ko se bomo udarili z Barcelono v najboljši formi. To je edini možni način, da jih premagamo," je bil z žrebom razočaran športni direktor Cityja Txiki Begiristain. Barcelona in Manchester City sta se srečala že v osmini finala v minuli sezoni, na obeh tekmah pa je zmagala katalonska zasedba (2:1, 2:0).

PSG in Chelsea, ki je bil zmagovalec Mariborove skupine, sta prav tako v minuli sezoni igrala med seboj v izločilni fazi tekmovanja, a v četrtfinalu. Po zaslugi zadetka v gosteh so se v polfinale prebili Angleži.

Znova po velikem finalu leta 1997

Bolj zadovoljni so bili pri Juventusu. "Morali bomo biti zelo previdni, Dortmund ima mlade in nadarjene nogometaše. Lahko bi bilo tudi huje, v igri sta bila še Bayern in Real Madrid, ko se je pojavilo ime Borussie. Šlo bo za izenačen boj. Z nekaterimi ekipami je nemogoče tekmovati, a dobili smo moštvo proti kateremu imamo šansko. Sem velik oboževalec Jürgena Kloppa, zanima me, kakšen je naš nivo v Evropi. Tekmi z Borussio bosta podali dober odgovor na to," je razmišljal direktor stare dame Pavel Nedvěd. Pred 17 leti sta se sicer tekmeca že pomerila v finalu Lige prvakov, ko so rumeno-črni premagali favorizirane Torinčane s 3:1 in osvojili svoj doslej edini naslov prvaka.

Wenger z nekdanjim klubom

Nekaj posebnega bo za trenerja topničarjev Arsèna Wengerja dvoboj med Arsenalom in Monacom. Francoz je namreč sedel na klopi slednjega od leta 1987 do 1984 ter z njim osvojil ligo (1988) in pokal (1991). Od leta 1996 Wenger vodi Arsenal. "Monaco! Prepričan sem, da bodo naši navijači uživali na gostovanju. Izjemno mesto, izjemen žreb," je prihajajoči obračun na twitterju pokomentiral vezist Arsenala Aaron Ramsey

Pari osmine finala:

Paris Saint-Germain - Chelsea
Manchester City - Barcelona
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Juventus - Borussia Dortmund
Schalke - Real Madrid
Šahtar Doneck - Bayern München
Arsenal - Monaco
Basel - Porto

V Evropski ligi še šest Slovencev

Opravljen je bil tudi žreb šestnajstine finala v Evropski ligi. Ples kroglic je odločil, da se bosta v tem delu tekmovanja med seboj pomerila tudi kluba s slovenskima nogometašema. V dvoboju, ki bo 19. in 26. februarja, se bosta srečala Villarreal Bojana Jokića in Salzburg, za katerega trenutno igra Kevin Kampl.

Milanski Inter, katerega člana sta Samir Handanović in Rene Krhin, bo igral proti Celticu iz Glasgowa, Fiorentina Josipa Iličića in Jasmina Kurtića pa se bo pomerila s Tottenhamom. Sporting iz Lizbone, ki je igral v isti skupini lige prvakov kot Maribor, se bo srečal z Wolfsburgom. Sevillo, branilko naslova, čaka Borussia Mönchengladbach.

Pari šestnajstine finala Evropske lige:

Young Boys Bern - Everton
Torino - Athletic Bilbao
Sevilla - Borussia Mönchengladbach
Wolfsburg - Sporting Lizbona
Ajax - Legija Varšava
AaB - Club Brugge
Anderlecht - Dinamo Moskva
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Olympiakos
Trabzonspor - Napoli
Guingamp - Dinamo Kijev
Villarreal - Salzburg
Roma - Feyenoord
PSV Eindhoven - Zenit St. Peterburg
Liverpool - Bešiktaš
Tottenham - Fiorentina
Celtic - Inter Milano

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.