City zapravil 11-metrovki in prednost

Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea je 8. krogu angleškega prvenstva doma premagal branilca naslova Leicester City (3:0). Manchester City je po dveh zapravljenih enajstmetrovkah remiziral z Evertonom (1:1). Tesna zmaga Arsenala (3:2).
Oglej si celoten članek

Manchester City je imel obilico priložnosti, da si priigra sedmo zmage letošnje sezone, vendar je na srečanju z Evertonom ostalo pri delitvi točk. ''Toffees'' so preživeli dve najstrožji kazni varovancev Pepa  Guardiole in v 64. minuti celo povedli z golom Romeluja Lukakuja, točko pred domačimi gledalci na stadionu Etihad pe je osem minut kasneje rešil rezervist Nolito.

Enajstmetrovki sta neuspešno izvedla Kevin de Bruyne v 43. in Sergio Agüero v 70. minuti.

Več razlogov za veselje imajo nogometaši Arsenala, ki so slavil proti Swanseaju Cityju. Londončani so sicer vseskozi nadzorovali izid, saj so po dobre pol ure igre že vodili z dvema goloma razlike. Oba zadetka v 26. oziroma 33. minuti je prispeval Theo Walcott.

Gostje so odgovorili z golom Gylfija Sigurdssona, a je njihove upe v 57. minuti pokopal Mesut Özil. Borja je manj kot deset minut kasneje postavil končnih 2:3 v korist varovancev Arsena Wengerja. Topničarji so tekmo končali z desetimi igralci, saj je Granit Xhaka v 70. minuti prejel neposredni rdeči karton.

Dobro so se v osmem krogu angleškega prvenstva odrezali tudi nogometaši Chelseaja, ki so na Stamford Bridgeu premagali Leicester City. V modrem dresu so zadeli Diego Costa, Eden Hazard in Victor Moses.

Premier League, 8. krog:

Chelsea - Leicester City 3:0 (2:0)
Costa 7., Haard 33., Moses 80.

AFC Bournemouth - Hull City 6:1 (3:1)
Daniels 5., Cook 41., Stanislas 45., 65., Wilson 83., Gosling 88.; Mason 34.

Arsenal - Swansea City 3:2 (2:1)
Walcott 26., 33., Özil 57.; Sigurdsson 38., Baston 66.

Manchester City - Everton 1:1 (0:0)
Nolito 72.; Lukaku 64.

Stoke City - Sunderland 2:0 (2:0)
Allen 8., 45.

West Bromwich Albion - Tottenham 1:1 (0:0)
Chadli 82.; Alli 89.

Crystal Palace - West Ham United 0:1 (0:1)
Lanzini 19.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.