Član Maribora se seli v Premier League

Foto: Profimedia
Jan Mlakar ima nov klub.
Oglej si celoten članek

"Je prava 'frka', imam zelo vroč telefon, čakam na klic. Dogaja se okoli Jana Mlakarja," nam je ob našem poizvedovanju včeraj dejal nogometni zastopnik Amir Ružnić. O podrobnostih kasneje ni želel govorit: "Ne bi razlagal, ker sem precej vraževeren."

Mlakar sicer zapušča vrste Maribora in se seli v Premier League, vijoličasti klub pa bo prejel znatno odškodnino, ki jo bo na njegov račun nakazal Brighton. Ta se trenutno nahaja na 13. mestu v najmočnejši angleški ligi, doslej je v 24. kolih zbral 26 točk, pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja pa ima sedem točk prednosti.

Mlakar je danes opravil zdravniški pregled, novim soigralcem pa se bo pridružil poleti. Še prej bo kot posojen nogometaš Brightona do konca sezone igral za Maribor, Angleži bodo že plačevali njegovo plačo. Mlakar je podpisal pogodbo za tri leta in pol. "Vse tu je nekaj posebnega, mislim, da ne morem prešteti vseh igrišč. Še vedno ne morem verjeti, da sem podpisal za tako dober klub. Potreboval bom nekaj dni, da vse skupaj dojamem," je v eni izmed prvih izjav za svoj novi klub dejal 20-letni Nogometaš.

Kot poroča Ekipa SN, bo Mlakar Angleže stal tri milijone evrov, kar je mariborski rekord, ob tem pa bo od naslednjega prestopa dobil še deset odstotkov. Sicer pa Štajerci ne bodo dobili vseh treh milijonov, ampak pol manj, saj ko je Mlakar januarja lani v Maribor prišel iz Fiorentine, Italijani zanj niso zahtevali nikakršne odškodnine, pač pa le 50 odstotkov od naslednje prodaje.

"Vseskozi imam klice iz Anglije, Francije, resnično je veliko dela," je še dejal Ružnić in omenil, da bi do prestopa lahko prišlo tudi pri slovenskem reprezentančnem napadalcu Robertu Beriću. Temu se poleti sicer izteče pogodba s francoskim St. Etiennom, Francozi, ki na Slovenca ne računajo več, pa želijo nogometaša prodati zdaj in tako še nekaj zaslužiti. Berić je bil poleti sicer tik pred podpisom pogodbe s kijevskim Dinamom, a so se pri St. Etiennu nato v zadnjem trenutku premislili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.