Člana reprezentance stavila na poraz svoje ekipe

Foto: EPA hokejski pak
Tudi mednarodni hokej ni več varen pred stavami.
Oglej si celoten članek

Ukrajinska hokejska zveza je sporočila, da preiskuje obtožbe o prirejanju izidov, v katere naj bi bila vpletena dva člana izbrane vrste. Incident naj bi se zgodil med svetovnim drugoligaškim prvenstvom aprila v Kijevu. Eden od igralcev in eden od vratarjev ukrajinske ekipe naj bi si pred tekmo z Južno Korejo 28. aprila sposodila po 30.000 dolarjev in jih nato investirala na stavnicah na poraz svoje ekipe z vsaj dvema zadetkoma razlike.

A se dvoboj ni izšel po njunih računih. Ukrajina je sicer izgubila z 1:2, a šele po kazenskih strelih; Južna Koreja si je s tem izidom prvič doslej priborila sodelovanje na elitnem SP 2018, Ukrajinci so izpadli v tretji kakovostni razred. V Ukrajini domnevajo, da je afera prišla v javnost, ker hokejista po neuspešnem poskusu vplivanja na izid nista vrnila sposojenih 30.000 dolarjev.

Incident v Wimbledonu "Ubil te bom in nato še tvojo družino"

V ukrajinski hokejski zvezi so v sodelovanju s krovno mednarodno zvezo IIHF napovedali preiskavo; če se bo izkazalo, da so obtožbe resnične, bosta igralca kaznovana z doživljenjsko prepovedjo nastopanja. "Smo zagovorniki častnega športa. Še posebej pa je nesprejemljivo, če se pravila poštene igre in fair playa kršijo na mednarodnih tekmah, ko gre za ugled države," je dejal predsednik zveze Anatolij Brezvin.

"Za slabšo igro" Nogometaš Maribora potrdil, da so mu ponujali denar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.