Clásico bo gledalo 400 milijonov ljudi

Foto: Žurnal24 Napočil je dan za tretji od štirih El Clásicov v 18 dneh. (Foto: EPA)
Polfinale Lige prvakov med Realom in Barcelono, ki bo ob 20.45, bo najbolj gledana nogometna tekma v zgodovini. Poznavalci pričakujejo, da jo bo preko televizijskih ekranov videlo približno 400 milijonov ljudi.
Oglej si celoten članek

Za tekmo na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu je akreditiranih rekordnih 1.100 predstavnikov medijev, ki že v sredinih izdajah na široko opevajo obračun španskih velikanov. Italijanska Gazzetta je na derbi poslala številčno ekipo, ki bo do potankosti spremljala dogajanje na in ob terenu. "Mourinho ni pustil nobenega Italijana indiferentnega. Obstajata dve smeri; tista, ki ga sovraži, in tista, ki ga ljubi. Zato bodo mnogi Italijani danes stiskali pesti za Real zgolj zaradi Mourinha, drugi pa bodo proti njemu oziroma za Barco. Hkrati pa sta to trenutno dve najboljši ekipi na svetu," so Italijani zapisali v današnji izdaji.

Razplet tekme bodo z zanimanjem spremljali tudi v Angliji, saj se bo zmagovalec El Clásica v finalu na Wembleyju verjetno pomeril z Manchester Unitedom. "V Veliki Britaniji je vedno več zanimanja za španski nogomet. Tudi derbi Milano – Inter je velik, toda niti slučajno nima takšne odmevnosti kot El Clásico," meni Duncan Bishop iz Gol TV. Tudi v Argentini in na Kubi bodo spremljali tekmo, pa čeprav na Kubi le v posnetku, saj je država cenzurirala neposredne prenose in medmrežje. Čeprav za obe ekipi nastopa kar nekaj argentinskih reprezentantov, bo večina gavčov navijala za Barcelono oziroma Lionela Messija. Kljub hudi gospodarski krizi sta osrednja argentinska medija ESPN Argentina in Clarin poslala svoje poročevalce v Madrid.

Za azijske gledalce bo tekma v zanje precej neugodnem terminu. V Tokiu bo ura skoraj štiri zjutraj, na Kitajskem 2:45 in na Tajskem 1:45. Vseeno pa televizijske postaje računajo, da si bo v Aziji srečanje ogledalo približno 20 milijonov gledalcev. Vsega skupaj pa bo po svetu kar 400 milijonov ljubiteljev okroglega usnja. Ta številka se sicer ne bo mogla primerjati s številom ljudi, ki bodo v petek prek malih ekranov spremljali britansko kraljevo poroko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.