Cleveland izenačil v končnici NBA na 1:1

Foto: EPA
Foto: EPA
Ob slabem nastopu Stephena Curryja so Cleveland Cavaliers premagali ekipo Golden State Warriors s 95:93. Največ točk je za Cleveland ponovno dosegel "kralj“ LeBron James, in sicer 39 točk.
Oglej si celoten članek

Cleveland Cavaliers so v noči na ponedeljek prvič v zgodovini kluba zmagali tekmo končnici severnoameriške lige NBA. Bojevnike iz Oaklanda so premagali s 95:93 po podaljških. To je bila šele tretja tekma od 50-ih, ki so jo košarkarji Golden Stata izgubili v domači dvorani. Glavna zvezda večera je bil LeBron James s trojnim dvojčkom, ki je tako opravičil svoj vzdevek "kralj“.

Po prvi polovici je ekipa iz Clevelanda vodila za dva koša s 47:45. Do takrat si je James vzel le 52 sekund odmora, do konca tekme, ki je s podaljški trajala 53 minut, je prva zvezda Clevelanda igrala kar več kot 50 minut in priigrala 39 točk, 16 skokov in 11 podaj. "Želel sem dati vse od sebe za svoje soigralce in oni so mi dalo veliko nazaj. Zmaga je bila timsko delo,“ je po tekmi povedal srečen James.

Medtem ko je James spet blestel, je imel igralec in prva zvezda Golden Stata Stephen Curry od začetka tekme težave: "Mete, ki jih ponavadi zadenem z lahkoto enostavno nisem zadel. To se običajno ne zgodi.“ Na vprašanje zakaj se mu je to dogajalo Curry ni imel odgovora, je pa povedal, da ni našel pravega ritma. Curry je dosegel 19 točk, 6 skokov in 5 podaj. Vodilno mesto v ekipi iz Oaklanda pa je prevzel Klay Thompson s 34 točkami, 5 skoki in dvema podajama.

V podaljšku so nato odločali prosti meti. Z odličnima prostima metoma Avstralca Matthewa Dellavedove je Cleveland prevzel vodstvo v zadnjih desetih sekundah podaljška, nato pa je James z zadnjim košem in prostem metom štiri sekunde pred koncem podaljška odločil tekmo.

"To je končnica. Težko je. Naj bi bilo težko,“ je po tekmi povedal trener ekipe Golden State Warriors Steve Kerr. "To je bila težka noč. Moramo nadaljevati. Moraš se iz poraza naučiti in postati boljši, in to bomo tudi storili.“

Finale NBA
Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 95:93 (1:1)   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.