Clijstersova po nalivu prerojena

Foto: Žurnal24 Marija Sarapova Sharapova Šarapova Kim Clijsters Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Roger Federer Foto: Žurnal24 Roger Federer Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Roger Federer Foto: Žurnal24 Roger Federer Foto: Žurnal24 Roger Federer Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray zmaga veselje proslavljanje slavje pokal trofeja poljub Foto: Žurnal24 Andy Murray zmaga veselje proslavljanje slavje pokal trofeja Foto: Žurnal24 Roger Federer poraz glava Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Roger Federer poraz Foto: Žurnal24 Andy Murray zmaga veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Andy Murray zmaga veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Kim Clijsters Foto: Žurnal24 Marija Sarapova Sharapova Šarapova Foto: Žurnal24 Marija Sarapova Sharapova Šarapova Foto: Žurnal24 Kim Clijsters Foto: Žurnal24 Kim Clijsters
V nedeljo zvečer naj bi dobili zmagovalca teniških turnirjev v Torontu in Cincinnatiju. Odločitvi sta se zavlekli, saj je obe prizorišči neusmiljeno opral dež. Končna zmagovalca: Andy Murray in Kim Clijsters.
Oglej si celoten članek

Kakšna sreča in na drugi strani kakšna škoda! Marija Šarapova je bila v Cincinnatiju dobesedno na pragu zmage in pri rezultatu 3:5 v drugem nizu imela na voljo tri žogice za zmago, toda Kim Clijsters se je vsakič ubranila, nato pa je dvoboj na srečo Belgijke prekinil dež. Po premoru ni bilo več poti nazaj za Rusinjo, saj je Belgijka izkoristila psihološko prednost in v nadaljevanju dobesedno povozila nasprotnico za končno zmago na Cincinnati Opnu z 2:6, 7:6 in 6:2.

Ko prideš iz slačilnic, ne smeš začeti tekme, kot da je 0:0. Moraš biti pripravljena za boj, biti malce 'napumpana' in 'podžgana'. To sem poskušala narediti tudi sama.
Kim Clijsters

"Mislim, da sem ji gotovo dala nekaj časa za sprostitev, bolj kot vremenski pogoji pa mislim, da je na koncu odločila ona, saj je dobila priložnost, da razmisli o tem, kaj počne narobe," je po dvoboju razglabljala Šarapova, ki je med drugim v tretjem setu zahtevala premor zaradi poškodbe pete. "Ko je prišla iz slačilnice, je igrala res dober tenis," je še pribila Rusinja.

Vse se je začelo z dramatičnim tie-breakom v drugem nizu, ko se je Clijstersova vrnila po zaostanku z 0:3 in ga na koncu dobila s 7:4, nato pa Šarapovo dokončno "zlomila" v tretji igri zadnjega niza, ko je dvojna napaka Rusinje pomenila začetek konca. Clijstersine 38. zmage niso mogle preprečiti niti tri zapravljene žogice za zmago:

"Ko prideš iz slačilnic, ne smeš začeti tekme, kot da je 0:0. Moraš biti pripravljena za boj, biti malce 'napumpana' in 'podžgana'. To sem poskušala narediti tudi sama," je dejala Belgijka. "Zame, seveda, je bil to prvi turnir, ki sem ga odigrala lani in že po tem zelo poseben. Preprosto lepo je bilo zame in za celo ekipo, da smo se lahko vrnili tja, kjer smo začeli lani," je še povedala ponosna mamica. Po porodu se je torej vrnila na "mesto zločina", to pa je od takrat že njen četrti naslov po dveletni porodniški!

Murray najboljši, ko nanj ne računajo
Dež je tudi nekaj kilometrov severneje v Torontu z igrišča kar nekaj časa držal Rogerja Federerja in Andyja Murrayja. Škot je dobil prvi niz s 7:5, nato pa je dvoboj pri 3:2 za Otočana prekinil dolgotrajen naliv. Ko sta se tenisača končno vrnila na igrišča, je Murray nadaljeval tam, kjer je končal in dvoboj ter tako celoten turnir pripeljal do suverenega konca. Glede na to, da je v Kanado prišel brez trenerja in brez enega samega naslova, turnir pa zapušča kot vroč favorit za US Open, je njegova obramba naslova na Toronto Mastersu še toliko bolj navdušujoča.

Zmagati na turnirju je vedno izjemno, toda to je bilo prvič, da mi je uspelo premagati Rogerja in Rafo na istem turnirju, kar mi je verjetno še v največje zadovoljstvo.
Andy Murray

Murray je z novo impresivno predstavo zaokrožil izjemno uspešen turnir in postal celo prvi tenisač po Američanu Andreju Agassiju leta 1995, ki mu je uspelo kanadski naslov ubraniti. Poleg Davida Nalbandiana v četrtfinalu je na poti do trofeje poleg Federerja odpravil tudi številko ena Rafaela Nadala in postal šele peti igralec, ki je na istem turnirju premagal oba "nedotakljiva".

"To je bil eden najboljših tednov, ki sem jih kdajkoli imel," je Murray razglabljal po dvoboju. "Zmagati na turnirju je vedno izjemno, toda to je bilo prvič, da mi je uspelo premagati Rogerja in Rafo na istem turnirju, kar mi je verjetno še v največje zadovoljstvo," je priznal Škot. "In proti njima nisem izgubil niti seta!" je še dodal.

WTA Cincinnati, finale:

Kim Clijsters (Bel/4) : Marija Šarapova (Rus/10) 2:6, 7:6, 6:2

ATP Toronto, finale:

Andy Murray (VB/4) : Roger Federer (Švi/3) 7:5, 7:5 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.