Clippersi zagrozili Dončiću: "Že v torek boste dobili ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarska ekipa Los Angeles Clippers načrtuje spremembo taktike pri pokrivanju Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Los Angeles Clippers na prvi tekmi končnice z Dallas Mavericks niso našli načina, kako zaustaviti Luko Dončića. Slovenski košarkar je k zmagi njegovega moštva (113:103) prispeval 31 točk, 10 skokov, 11 podaj, dve blokadi in ukradeno žogo. 

V luči še ene fenomenalne predstave je trener Ty Lue napovedal veliko taktično spremembo pri spoprijemanju z izzivom, ki ga predstavlja slovenski čudežni deček.

Foto: Profimedia Luka Dončić Po številnih razmeroma neuspešnih obrambnih rošadah naj bi pokrivanje prvega zvezdnika Dallasa že na drugi tekmi prevzel superzvezdnik Kawhi Leonard, dvakratni najboljši obrambni košarkar lige NBA (2015, 2016).

Leonard, dvakratni MVP finala (2014, 2019), je na uvodnem obračunu končnice otežil življenje Kristapsu Porzingisu, zato ne preseneča, da ga bodo na naslednji tekmi zadolžili za pokrivanje Dončića. Navijači losangeleške ekipe se sicer bojijo, da bi obrambne naloge omejile njegov doprinos v napadu.

"Leonard porabi toliko energije v napadu, da bi mu ob najzahtevnejših obrambnih nalogah lahko začelo primanjkovati energije," je opozoril novinar ESPN-a Tim MacMahon.

Na vprašanje, zakaj Kawhi na prvi tekmi ni pokrival Dončića, je trener Lue odvrnil: "Mislim, da boste že v torek dobili to, kar hočete."

Intervju "Dallas ima dve težavi - prva je Dončić, druga pa Porzingis"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:20 24. Maj 2021.

    Luka bo imel zato manj kot 20 točk, imel pa bo 20 asistenc, če bo Porzingis njegove podaje spravil v …

  • 13:10 24. Maj 2021.

    Se pravi da pripravljajao umazano igro!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.