Coca-Cola in McDonald's zahtevata odstop Blatterja

Foto: EPA
Foto: EPA
Coca-Cola in McDonald's, dva od pokroviteljev z najdaljšim stažem sodelovanja s Fifo, zahtevata takojšen odstop Seppa Blatterja.
Oglej si celoten članek

Švicarske oblasti so začele preiskovati predsednika Fife Seppa Blatterja, ki je osumljen korupcije in kriminalnega poslovanja. Devetinsedmdesetletni poslovnež sicer zatrjuje, da ni storil nič napačnega, a prvi veliki pokrovitelji so mu zdaj že obrnili hrbet.

"Z vsakim dnem, ki mine, je ugled Fife vse bolj in bolj umazan," so v izjavi za javnost zapisali pri Coca-Coli in dodali: "Fifa potrebuje veliko in takojšnjo reformo. To se lahko zgodi le s povsem neodvisnim pristopom. Le takojšen odhod Blatterja bi omogočil kredibilen proces reform, ki bi lahko znova prinesel zaupanje vseh, ki ljubijo ta šport."

V ločeni izjavi, ki jo je podal McDonald's, pa je zapisano: "Dogodki v zadnjih tednih so le še zmanjšali ugled Fine in zaupanje javnosti v njene voditelje. Verjamemo, da bi bila najboljša rešitev za nogometno igro, če bi predsednik Sepp Blatter nemudoma odstopil s svoje položaja. S tem bi se lahko začel kredibilen proces reform."

Hitro se je nato odzval Blatterjev odvetnik Richard Cullen said: “Čeprav je Coca-Cola dragocen pokrovitelj Fife, se gospod Blatter ne strinja z njenim mnenje, njegov odstop pa ne bi bil v najboljšem interesu fife ter vsekakor ne bi pripomogel procesu reform. Zato ne bo odstopil," je sporočil Cullen.

Pri Fifi so v zadnjem času sicer suspendirali generalnega sekretarja Jeroma Valckeja zaradi namigovanj, da je skušal zaslužiti s prodajo precenjenih vstopnic za SP 2014. Tudi dolgo časa pomembni član Fife Jack Warner je bil kaznovan, dobil je doživljenjsko prepoved delovanja v nogometu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.