Colorado na vrhu zahodne konference

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Colorado Avalanche so tokrat gostovali v Teksasu in po podaljšku premagali Dallas Stars s 3:2. To je bila za Avalanche še 11. zmaga v 12 tekmah, s katero so se zavihteli na vrh zahodne konference.
Oglej si celoten članek

Junak večera je bil Kanadčan Paul Stastny, ki je dosegel odločilni zadetek po 3:36 minute igre v podaljšku, ko je premagal domačega vratarja Karija Lehtonena. Vratar Semjon Varlamov, ki ga je policija pred dvema dnevoma aretirala zaradi nasilja v družini in je na prostosti zgolj po plačilu varščine, je s 27 obrambami pomagal ekipi do zmage.

Policija je aretirala 25-letnega Varlamova, ki se je sicer predal policiji, 31. oktobra, obtožen pa je, da je ugrabil svoje dekle, rusko manekenko Jevgenijo Vavrinjuk, in z njo fizično obračunaval. Vavrinjukova je dejala, da jo je Varlamov, ko je bil pijan, obrcal in za lase vlekel po njenem stanovanju v Denverju. Dodala je še, da to ni prvič, da je bil hokejski zvezdnik nasilen, da veliko pije in ne zna nehati. Zdaj se Vavrinjukova boji vrniti v domovino, ker je prejela številne grožnje ruskih hokejskih navdušencev. Mediji v Rusiji so šokirani, da se je prvi vratar zbornaje komande tri mesece pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju zapletel v takšen škandal, ki ga lahko namesto v Soči popelje za zapahe.

Katastrofa Letalcev

Hokejisti Philadelphie so v razprodani domači dvorani doživeli visok poraz; kar s 7:0 so jih premagali gosti iz Washingtona, ki so pokazali, da jim gre prav dobro tudi brez zvezdnika Aleksa Ovečkina. Kapetan ekipe je namreč zaradi poškodbe ostal doma, kljub temu pa so Capitals zabeležili najvišjo zmago v sezoni. Joel Ward je dosegel tri zadetke in vpisal svoj prvi hat-trick v karieri NHL. Jason Chimera je k zmagi dodal gol in tri podaje. Vratar prestolnikov Braden Holtby je zbral 30 obramb.

Dobre igre nadaljujejo tudi hokejisti Pittsburgha, ki so tokrat doma s 4:2 ugnali Columbus Blue Jackets. Izkazal se je vratar pingvinov Marc-Andre Fleury, ki je zaustavil 37 strelov, Sydney Crosby pa je danes s podajo pri prvem zadetku pingvinov na tekmo skupno v sezoni zbral že 22 točk.

Liga NHL, izidi:

Philadelphia Flyers : Washington Capitals 0:7
Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 4:2
Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 0:3
Ottawa Senators : New York Islanders 4:5**
Florida Panthers : St. Louis Blues 0:4
Minnesota Wild : Montreal Canadiens 4:3
Dallas Stars : Colorado Avalanche 2:3*
Calgary Flames : Detroit Red Wings 3:4

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.