Conley potolkel finančne mejnike

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški športni portal ESPN poroča, da je 28-letni branilec Memphisa, ekipe iz severnoameriške košarkarske lige NBA, Mike Conley podpisal petletno pogodbo, ki mu bo prinesla 153 milijonov dolarjev. S tem je Conley zrušil vse rekorde, saj gre za najbogatejši posel v zgodovini košarke.
Oglej si celoten članek

Mike Conley je z novo pogodbo presegel precej slavnejše in uspešnejše košarkarje, tudi Michaela Jordana ali Kobeja Bryanta, pa čeprav ne gre za kakšnega od trenutnih večjih zvezdnikov lige NBA. Conley je namreč v devetih sezonah za Memphis v povprečju dosegal 13,6 točke, 5,6 podaje, 2,9 skoka in 1,5 prestrežene podaje.

Povečanje tako imenovanega "salary capa" v ligi NBA s 70 na 94 milijonov dolarjev je sprožilo poplavo prekinjenih pogodb številnih igralcev, ki pa so se za precej višje zneske vnovično zavezali zadnjim delodajalcem.

Toronto je denimo dan prej podaljšal pogodbo z DeMarjem DeRozanom za pet let in 139 milijonov dolarjev, Washington pa bo Bradleyju Bealu za pet let nakazal 130 milijonov dolarjev.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.