Contador ne bo tekmoval na SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Španec Alberto Contador, ki je te dni v svoji domovini pred zmago na španski Vuelti, je sporočil, da bo izpustil letošnje svetovno prvenstvo cestnih kolesarjev.
Oglej si celoten članek

Prvenstvo bo konec septembra gostila Ponferrada na severovzhodu Španije, trasa proge pa 31-letnemu Albertu Contadorju ne ustreza.

"Letošnja cestna dirka na svetovnem prvenstvu mi nikakor ne ustreza in mislim, da bi se je morali udeležiti španski kolesarji, ki imajo več možnosti za vidnejši rezultat. Raje vidim, da moje mesto v reprezentanci zasede nekdo drug," je dejal Contador. Cestna preizkušnja bo na sporedu 28. septembra, gre pa za 254 kilometrov dolgo dirko, kjer bodo morali kolesarji opraviti 14 krogov po 18,2 kilometra.

Še brez svetovnega naslova

Contador v svoji zbirki lovorik še nima naslova svetovnega prvaka, danes pa bo na 17. etapi dirke po Španiji branil vodstvo na 191 kilometrov dolgi ravninski etapi od Ortigueire do A Corune. Pred drugouvrščenim rojakom Alejandrom Valverdejem ima 1:36 minute prednosti, tretji je Britanec Chris Froome, ki zaostaja še dodatne tri sekunde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.