Contador ostaja v rožnatem

Foto: EPA Contador ostaja v ronžatem. (Foto: EPA)
Španski kolesar Alberto Contador (Saxo Bank Sungard) je tudi po 11. etapi letošnje dirke po Italiji v dolžini 144 kilometrov od Tortoreto Lida do Castelfidarda ohranil rožnato majico vodilnega kolesarja.
Oglej si celoten članek

Španski kolesar Alberto Contador (Saxo Bank Sungard) je tudi po 11. etapi letošnje dirke po Italiji v dolžini 144 kilometrov od Tortoreto Lida do Castelfidarda ohranil rožnato majico vodilnega kolesarja. Etapa je sicer pripadla francoskemu kolesarju Johnu Gadretu (AG2R La Mondiale).

Enajsta etapa Gira je bila kot nalašč za pobeg in iskanje zmage v zaključku sprinta ubežne skupine. Razgibana etapa z vzponi in spusti, ki na končni vrstni red ni mogla bistveno vplivati, je čakala na pravo kombinacijo, ki pa se ni izoblikovala vse do zaključnega trikilometrskega vzpona.

Pred tem je sicer pobegnila skupina 11 kolesarjev, med katerimi je bil najbolj nevaren Francoz Christophe Le Mevel. Kolesar Garmin Cervela, ki je v skupnem seštevku za vodilnim Albertom Contadorjem zaostajal minuto in 19 sekund, je bil tudi zaradi nezainteresiranosti Contadorjeve ekipe Saxo Bank dolgo časa v igri, da prevzame rožnato majico vodilnega, toda na koncu se to ni zgodilo.

Odločil je zaključni vzpon, na katerega sta prva prišla Španec Daniel Moreno in Litvanec Ignatias Konovalovas, ki pa nista zdržala do konca. Prva zasledovalna skupina ju je ujela, v zaključku pa je imel največ moči Gadret.

V zasledovalni skupini slovenskih predstavnikov ni bilo. Simon Špilak je zaostal dve minuti in 54 sekund in je zasedel 79. mesto, Gorazd Štangelj je zaostal štiri minute in 57 sekund, Borut Božič pa je odstopil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.