Conte ga spominja na Alexa Fergusona

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec Juventusa Carlos Tévez je po zmagi v italijanskem superpokalu potegnil vzporednice med Sirom Alexom Fergusonom in Antoniom Contejem.
Oglej si celoten članek

Stara dama je v finalu italijanskega superpokala nadigrala Lazio (4:0) in se po številu lovorik izenačila z AC Milanom.

Med strelce na tekmi se je vpisal Argentinec Carlos Tévez, ki je dosegel svoj premierni zadetek v črno-belem dresu. Tévez, ki je v preteklosti igral pod taktirko Sira Alexa Fergusona, je dejal, da ga Antonio Conte spominja na legendarnega škotskega stratega. ''Conte me na na nek način spominja na Fergusona,'' je povedal 29-letnik, ki je na Old Traffordu preživel dve sezoni. ''Še posebej v njegovi želji, da bi naredil vse, kar je v njegovi moči,'' je dejal Tévez.

Argentinec je ena izmed treh okrepitev, ki so v poletnem prestopnem roku oplemenitile torinski klub. Tévez je z italijanskim prvakom podpisal triletno pogodbo, Juve pa je zanj odštel 12 milijonov evrov.

''Zadovoljen sem z zmago in predstavo ekipe. Ta ekipa lahko doseže veliko in naš cilj je, da ponovno osvojimo Scudetto,'' je povedal Tévez, ki na prijateljskih tekmah ni navdušil, pred začetkom ligaške sezone pa je očitno našel svoj ritem.

''Fizično se počutim dobro in z igranjem bom še napredoval. Izboljšati moram le stik z žogo in sporazumevanje s soigralci,'' je zaključil Argentinec.

Laziu kazen zaradi rasizma

Vodstvo italijanskega nogometnega prvenstva Serie A je rimskemu prvoligašu Laziu naložilo novo kazen zaradi rasizma. Na superpokalni tekmi proti Juventusu so navijači Lazia z rasističnimi opazkami zmerjali temnopolte nogometaše stare dame. Za kazen bo moral Lazio eno domačo tekmo odigrati pred prazno navijaško tribuno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.