Čop in Špik peta na svetu

Foto: Saša Despot veslanje bled sp čop špik Foto: Saša Despot veslanje bled sp čop špik Foto: Saša Despot veslanje bled sp navijači Foto: Saša Despot veslanje bled sp čop špik Foto: Saša Despot veslanje bled sp čop špik Foto: Saša Despot veslanje bled sp špik Foto: Saša Despot veslanje bled sp čop Foto: Saša Despot veslanje bled sp cohen sullivan Foto: Saša Despot veslanje bled sp grühne krüger Foto: Saša Despot veslanje bled sp Berrest bahain Foto: Saša Despot veslanje bled sp navijači Foto: Saša Despot veslanje bled sp navijači Foto: Saša Despot veslanje bled sp Foto: Saša Despot veslanje bled sp Foto: Saša Despot veslanje bled sp Foto: Saša Despot veslanje bled sp Foto: Saša Despot veslanje bled sp Foto: Saša Despot veslanje bled sp
Luka Špik in Iztok Čop sta v finalu svetovnega prvenstva v veslanju na Bledu zasedla peto mesto med dvojnimi dvojci. Slavila sta Novozelandca, in sicer za zgolj šest stotink pred Nemčijo. Tretja sta bila Francoza.
Oglej si celoten članek

Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta v finalu dvojnih dvojcev na svetovnem prvenstvu na Bledu osvojila peto mesto. Od bronaste kolajne, ki sta jo osvojila Francoza, ju je ločilo osem desetink sekunde.

Predvsem Luka Špik je bil po prihodu v cilj precej obupan: "Saj nisva slabo startala. Ostali čolni so se pač izstrelili. Francoza sta bila blizu, Nemca in Novozelandca pa sta trenutno razred zase. Nimava si kaj očitati! Če bi lahko naredila kaj več, potem bi te rezerve unovčila."

"Za razmišljanje o Londonu je še prezgodaj. Razočaran sem predvsem zaradi tega, ker je bila to moja edina priložnost, da bi kolajno na svetovnem prvenstvu dobil pred domačimi gledalci. Žal so se potrdile moje domneve, da je konkurenca močno zgoščena, kar je logično – bližamo se olimpijskim igram," pa je povedal izkušeni Čop in dodal: "Spet se nama je pojavil isti problem. Čoln v prvem delu ni lepo stekel, izgubila sva kontakt. Zadnjih 500 m sva dala vse, kar nama je ostalo, in sem kar nekoliko presenečen, da nama ni uspelo ujeti Francozov. Na sredini sva se spet ujela v nekih manjših valovih. V zadnjo četrtino bi morala priti poravnana z Avstralcema in Francozoma."

Foto: Saša Despot veslanje bled sp navijači Zmagala sta svetovna prvaka Nathan Cohen in Joseph Sullivan z Nove Zelandije pred Nemcema Hansom Grühnejem in Stephanom Krügerjem ter Francozoma Cedericom Berrestom in Julienom Bahainom. V izredno hitri tekmi sta bila nekdanja slovenska svetovna in olimpijska prvaka na koncu peta, do tretjega mesta ju je ločilo sedem desetink sekunde, nista pa imela pravih možnosti, da bi posegla po kolajnah.

Na koncu sta bili razred zase dve posadki. Novozelandska, ki je branila in uspešno ubranila naslov s prejšnjega SP na domačih tleh, ter nemška. Prav Nemca Hans Grühne in Stephan Krügerjem sta silovito potegnila takoj po startu in narekovala oster ritem. Prvih 500 metrov nista imela pravih tekmecev, nato pa sta se prebudila Novozelandca Nathan Cohen in Joseph Sullivan. Bolj ko sta se čolna bližala cilju, manjša je bila razlika. Tako sta imela Nemca 500 metrov pred koncem le še štiri desetinke prednosti, v zadnjih sto metrih pa sta bila čolna povsem izenačena. Na cilju sta bila Novozelandca hitrejša za zavesljaj in razlika je bila po fotofinišu pičlih šest stotink.

Do brona sta priveslala Francoza Cedric Berrest in Julien Bahain. Tudi onadva nista začela najhitreje, toda po petem mestu na začetnem odseku sta bila vse boljša, se po treh četrtinah prebila na četrto, na koncu pa premagala še olimpijska prvaka iz Avstralije Davida Crawshaya in Scotta Brennana. Sedanja sta brez medalje ostala za 35 stotink, še 34 več pa sta za njima zaostala Čop in Špik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.