Čop in Špik v polfinalu med dvojnimi dvojci

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Iztok Čop in Luka Špink sta si zagotovila polfinalni nastop v konkurenci dvojnih dvojcev. V izredno izenačenem boju so slavili Nemci, drugo mesto pa sta si s slovenskima predstavnikoma delila Litvanca.
Oglej si celoten članek

Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta si že priveslala polfinale na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu. V predtekmovanju dvojnih dvojcev sta si v izenačenem finišu z reprezentanco Litve razdelila drugo mesto, s štirimi stotinkami naskoka je zmagala posadka Nemčije. Slovenca sta bila prav na tej progi leta 2006 srebrna na svetovnem prvenstvu. Presenečenje je bil gladek poraz branilcev naslova iz Avstralije, ki sta z večjim zaostankom osvojila četrto mesto, Kanadčana pa sta iz boja za prva tri mesta izpadla že na polovici proge.

Povsem zadovoljna Slovenca po nastopu nista bila. “V finišu smo šli vsi na polno in na zmago. Vsi vemo, da so proge tukaj v primeru slabega vremena lahko zelo različne in da boljša uvrstitev prinaša tudi boljšo progo. Upam, da bo vreme zdaj zdržalo,” je pomen dobre proge razložil slovenski šampion Iztok Čop, ki se po igrah poslavlja od veslanja. Tudi samo veslanje je Čop ocenil pozitivno in negativno: “Veslala sva res lepo, usklajeno, dolgo tudi vodila. Na koncu pa sva bila premalo odločna, premalo sva šla na zmago, saj bi to tekmo lahko tudi dobila.”

Sama tekma se tako odloča v drugem delu, kjer sta Čop in Špik obdržala prvo mesto, Nemca sta začela pospeševati, Litovca sta zdržala tempo, Avstralca pa sta začela zaostajati. Položaj se ni spremenil niti v finišu, kjer sta Nemca prišla na zavesljaj in si priborila tesno zmago. Iz druge predtekmovalne skupine so se v polfinale prebili Norveška, zmagovalka zadnjega svetovnega pokala, Francoza in Italijana. V zadnji skupini pa so bili uspešni čolni iz Nove Zelandije, Velike Britanije in Argentine. V repasažu se bodo za prosta tri mesta v polfinalu pomerile Avstralija, Kanada, Ukrajina in Estonija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.