Čop in Špik z Nilsenom

Foto: Žurnal24 Iztok Čop (v ospredju) bo v Ljubljano pripeljal tudi nekatere svetovno znane tek
Svetovna prvaka v dvojnem dvojcu Iztok Čop in Luka Špik sta se pred dnevi vrnila s priprav v španski Sevilli, kjer sta prvič sodelovala z norveškim trenerjem Thorom Nilsenom.
Oglej si celoten članek

Veslaška sezona se je pred kratkim končala, vendar v olimpijski sezoni 2008 za veslače počitka ne bo. Svetovna prvaka v dvojnem dvojcu Iztok Čop in Luka Špik sta se pred dnevi vrnila z desetdnevnih priprav v španski Sevilli, kjer sta prvič sodelovala tudi z norveškim trenerjem Thorom Nilsenom. "Trening v Sevilli je bil zelo uspešen. Večinoma sva ga sicer opravila v skifih, saj je bil trening v osnovi namenjen daljšim vzdržljivostnim etapam, kar pomeni tudi povečano kilometražo. V zadnjih dneh pa sva se osredotočila še na dvojni dvojec. Eden od vzrokov, da sva se sploh odpravila v Španijo, je bil namreč tudi ta, da poskušava čim več veslati skupaj v "dublu". Zdi se mi, da je bila skladnost, ki je najin večni problem, v Španiji vsaj tako dobra kot na vrhuncu sezone 2007. To je bilo mogoče videti tudi na videoposnetkih, ob pomoči katerih smo v Sevilli skupaj z Nilsenom analizirali najino veslanje. Ravno z njegovimi nasveti sva, se mi zdi, naredila korak naprej, čeprav je bilo na razpolago zelo malo časa," je o pripravah povedal Čop.

Sodelovanje s Thorom Nilsenom sta najboljša slovenska veslača napovedala že jeseni in uresničila prvi korak tudi na tem področju. V naslednjem mesecu se bosta najboljša slovenska veslača v glavnem posvečala fizični vadbi, tudi teku na smučeh. "Januarja bova opravila mini višinski trening na smučeh v Dolomitih. Potem pa upam, da nama bo na naslednji trening v čolnu uspelo prenesti sadove dela iz Seville," pa pred prazniki še sporoča Čop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.