Čop: "Prijetna poživitev"

Foto: Žurnal24 Iztok Čop je lani nastopal le s Olafom Tuftejem, letos se vrača. (Foto: Saša Des Foto: Žurnal24 Veslanje Bled Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jure Cvet in Matevž Malešič Foto: Saša Despot Jure Cvet in Matevž Malešič Foto: Saša Despot Jure Cvet in Matevž Malešič
Blejska tekma svetovnega pokala ni prinesla načrtovanega uspeha slovenski reprezentanci. Izkupiček je šesto mesto dvojnega četverca in četrto mesto Iztoka Čopa Olafom Tuftejem v dvojnem dvojcu.
Oglej si celoten članek
V zadnjem slovenskem nastopu sta lahka veslača Jure Cvet in Matevž Malešič tekmo v finalu B končala kot tretja in s tem osvojila končno deveto mesto. Ljubljančana sta startala nekoliko počasneje in nato pospeševala proti cilju ter s šestega mesta postopoma napredovala na tretje.
Iztok Čop in Olaf Tufte, olimpijska in svetovna prvaka, sta tekmo med dvojnimi dvojci začela zadržano, na petem mestu, z najboljšim izidom druge četrtine proge pa sta se vnovič prebila v boj za stopničke, kjer sta bila enakovredna z Estonijo, drugim britanskim čolnom in Švicarjema. Nekoliko prednosti je pridobila le prva posadka Velike Britanije.

Napeta tekma se je odločila v končnici, kjer se je še enkrat izkazalo, da sta imela slovenski in norveški as premalo časa, da se pripravita za vrhunski nastop, in morala sta se zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom. Z naskokom se je zmage veselil prvi britanski čoln, na stopničke pa sta se prebila še drugi britanski čoln in Estonca.

Foto: Žurnal24 "Veslanje je bilo nekaj boljše kot v polfinalu, a sva kljub temu ves čas le nekako na silo držala stik z najboljšimi. Morda sva naredila napako in celo malce preveč veslala skupaj. Običajno je tako, da je usklajenost na startu dobra, nato usklajenost pade, kar se nama je zgodilo, z nadaljnjimi treningi pa se spet popravi. Malce sva zaostala za želenim tretjim mestom, a je bila vse skupaj prijetna poživitev za naju in upam, da tudi za veslanje," je bila Čopova ocena tekme.

Čop je ob tem še enkrat poudaril, da je bila zgodba z Olafom Tuftejem enkratni poskus, Tufte se zdaj vrača v vlogo skifista, Čop pa napoveduje aktivni premor in pozno jeseni se bo odločil o nadaljnji karieri. "Treniram v precej manjšem obsegu, da bom nekako obdržal stik z veslanjem. Tudi s partnerjem Janezom Zupanom se bova udeležila kakšne mednarodne tekme, za svetovni pokal pa v tem trenutku nisva pripravljena."

Med dvojnimi četverci so se zmage veselili Hrvati pred Italijani in Poljaki. Slovenija je zasedla šesto mesto. Brata Luka in Jan Špik, Gašper Fistravec in Andraž Krek so tekmo odlično začeli, bili po 500 metrih v boju za eno prvih treh mest, v nadaljevanju pa so izgubili stik z najboljšimi.

Veslaška sezona se bo že čez 14 dni nadaljevala s tradicionalno junijsko regato na Bledu, čez tri tedne pa bo na vrsti druga tekma svetovnega pokala v Münchnu, ki bo tudi naslednja priložnost za slovensko reprezentanco. Ta letos še lovi pravo formo.
"Veslanje ni bilo najboljše. Začeli smo dobro, a dobro smo začeli vse tri dni. Enostavno ni tistega pravega občutka. V kritičnih trenutkih nam zato ne uspe obdržati pozicije, ki si jo priborimo. Mislim, da je bila naša najboljša tekma v repasažu," je nastop pokomentiral Luka Špik, ki je bil nezadovoljen predvsem zaradi velikega zaostanka za najboljšimi. "Če bi bil zaostanek majhen, bi bil zadovoljen tudi s šestim mestom," je še povedal nekdanji svetovni in olimpijski prvak, ki je pred nastopom napovedal, da bo tudi od današnjega nastopa odvisno, kaj se bo s to posadko dogajalo naprej. "Na naslednji tekmi bi se rad preizkusil v dvojnem dvojcu z Janom, a je treba vse skupaj še premisliti, takojšnji zaključki po tekmi bi bili napačni."


V mednarodni konkurenci je bil najbolj zanimiv nastop skifistov, kjer se je prepričljive zmage veselil Čeh Ondrej Synek pred Britancem Alanom Campbellom in Nemcem Marcelom Hackerjem. Prestižni osmerec so dobili Britanci, ki so bili s šestimi zmagami tudi najuspešnejša reprezentanca na uvodni tekmi svetovnega pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.