Costa slavil, Froome po drami ostal rumen

Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalec Rui Costa je dobil 16. etape kolesarske dirke po Franciji. Do zmage je kolesar Movistara prišel s pobegom ob koncu 168 km dolge etape. Skupno vodstvo je obdržal Chris Froome.
Oglej si celoten članek

Za Ruijem Costo sta ciljno črto prečkala Christophe Riblon in Arnold Jeannesson, Francoza sta zaostala 42 sekund. Glavnina s Chrisom Froomom pa je zaostala več kot 11 minut.

"Vedel sem, da moram obdržati dovolj moči za zadnji vzpon. Vedel pa sem tudi, kje lahko napadem. Vedno je nekaj posebnega dobiti etapo na touru, lani mi ni uspelo, zato mi ta uspeh pomeni še toliko več," je bil po etapni zmagi zadovoljen zmagovalec letošnje dirke po Švici, ki je dnevni uspeh na francoski pentlji prvič dosegel pred dvema letoma.

Drama med Contadorjem in Froomom

Medtem ko je Portugalec v ospredju koval prvo etapno zmago letos in si jo priboril z napadom na zadnjem klancu, ko njegovi soubežniki niso več mogli slediti ritmu, se je v ozadju dogajala prava mala drama. V njej sta bila udeleženca Alberto Contador in Froome. Španec je skušal, medtem ko je bil etapni zmagovalec že nekaj minut v cilju, dvakrat napasti nosilca rumene majice, a mu ni uspelo.

Contador se je celo zapletel v padec, Britanec pa je imel nato tudi s tem povezane težave, saj se je, da bi se izognil padcu, moral umakniti na travo ob cesti. Za trenutek je celo stopil s kolesa, vseeno pa se je zanj dogajanje pred Gapom razpletlo srečno. Odnesel je celo kožo in kolo ter etapo končal na 29. mestu, tik pred prvim zasledovalcem v skupni konkurenci Baukejem Mollemo, tako da je razmerje na vrhu ostalo nespremenjeno, Nizozemec ima 4:14 minute zaostanka, Contador pa še devet sekund več.

"Ta dogodek kaže, da stvari še zdaleč niso odločene. Alberto pa je zanesljivo preveč tvegal in njegov napad je bil prenevaren," je po prihodu v cilj Froome še odganjal misli na skupno zmago.

Jutri kronometer

Edini preostali slovenski kolesar na dirki Kristijan Koren (Cannondale) je etapo končal s slabimi 20 minutami zaostanka na 85. mestu, skupno je zdaj na 99. Na Touru bo v sredo na sporedu kronometer od Embruna do Chorgesa, dolg 32 km.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.