Costa v izdihljajih tekme rešil Chelsea

Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea in Manchester United sta se na derbiju 25. kroga angleške Premier League razšla brez zmagovalca (1:1).
Oglej si celoten članek

Aktualni prvaki iz Londona so si v prvi minuti sodnikovega podaljška priigrali izenačenje z Manchester Unitedom (1:1) in rešili točko na domačem Stamford Bridgeu.

Strelec odločilnega zadetka je bil Diego Costa.

Rdeči vragi so povedli v 61. minuti z golom Jesseja Lingarda, domači napadalec pa je v uvodu dodatka podaljšal nepremagani niz trenerja Guusa Hiddinka, ki je pred tedni na klopi angleškega prvaka nasledil Joséja Mourinha.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Anthony Martial je v obrambo prislili domačega vratarja Thibauta Courtoisa, modri pa so zahtevali najstrožjo kazen zaradi igre z roko s strani Daleyja Blinda.

Chelsea je po prejetem zadetku pritisnil za izenačenje, United pa se je uspešno branil po zaslugi vratarja Davida de Gee.

Španski reprezentant je klonil šele v 91. minuti. Blindu je spodrsnilo na robu kazenskega prostora, kar je Costi omogočilo dovolj prostora, da je obšel De Geo in zabil za končnih 1:1.

Arsenal se je po nekaj neprepričljivih predstavah vrnil na zmagovita pota na gostovanju pri AFC Bournemouthu (2:0).

Topničarji imajo po 25. krogih na svojem računu 48 točk, kar jih uvršča na tretje meste ligaške lestvice. Leicester City (53) ima pet točk več, z enakim številom kot mestni tekmec pa se ponaša Tottenham (48).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.