Coutinho za pet let v Barcelono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Realiziran je eden največjih prestopov vseh časov.
Oglej si celoten članek

Španski nogometni velikan Barcelona je potrdil prestop brazilskega zvezdnika Philippa Coutinha, ki je podpisal pogodbo za pet let in pol. Katalonci bodo na račun Liverpoola nakazali skoraj 160 milijonov evrov, dodajajo britanski mediji. Barcelona je 25-letnega brazilskega reprezentanta zavarovala s 400-milijonsko odkupno klavzulo.

Prestop Coutinha bo najdražji britanski transfer. BBC poroča, da bo okrog 120 milijonov evrov Barcelona Liverpoolu dala takoj, preostanek v obliki bonusov pa kasneje.

Liverpool bo s prestopom Philippa Coutinha pošteno zaslužil, saj ga je leta 2013 od Interja odkupil za vsega 9,5 milijona evrov.

Coutinho je bil želja Barcelone že več kot eno leto. Poleti so Angleži zavrnili tri ponudbe Kataloncev, Brazilec pa je prestop skušal izsiliti, ko je od vodstva kluba zahteval, da ga pustijo oditi. Zadnji dan prejšnjega leta je prestop Coutinha pomotoma naznanil Barcin opremljevalec športne opreme Nike. Na svoji spletni strani je ponujal dres kluba z imenom Coutinha ter vabilom, da lahko navijači do 6. januarja dobijo brezplačen tisk imena na dres, reklamo pa so kmalu umaknili.

Coutinho pa ne bo mogel igrati za Barcelono v Ligi prvakov, saj je v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja že igral za Liverpool.

Ups! Opremljevalec že objavil Barcin 'nakup' zvezdnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.