CR se je vpisal v zgodovino Eura

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je v pravem trenutku pokazal svoje razkošno znanje in Portugalce popeljal v četrtfinale Eura, ob tem pa se mimogrede še vpisal v zgodovino evropskih prvenstev.
Oglej si celoten članek

Po prvih dveh obračunih Portugalcev na letošnjem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem je bilo slišati kar nekaj kritik na račun Cristiana Ronalda. Zvezdnik Real Madrida pa se ni preveč oziral na zlobne jezike in sam potopil blede Nizozemce. Za dva zadetka je prvi portugalski zvezdnik porabil rekordnih 12 udarcev, kar je doslej največ s strani enega igralca. Zanimivo, da je Ronaldo sprožil več kot polovico vseh portugalskih strelov (22) proti vratom Maartena Stekelenburga, zabil dva zadetka ter še dvakrat stresel okvir vrat. To pa ni bil edini mejnik, ki ga je postavil CR. Z zadetkoma proti oranjam je Ronaldo kot prvi Portugalec zabil še na petem zaporednem velikem tekmovanju (Euro 2004, SP 2006, Euro 2008, SP 2010, Euro 2012). Hkrati je Ronaldo proti Nizozemcem zadel že na svojem tretjem evropskem prvenstvu, s čimer se je pridružil Zlatanu Ibrahimoviću, Thierryju Henryju, Vladimirju Šmicerju, Nunu Gomesu, Helderju Postigi in Jürgenu Klinsmannu.

"Že trikrat sem igral proti Ronaldu in to, kar je pokazal proti nam, ni nobeno presenečenje. Ko je tako razpoložen, ga je nemogoče zaustaviti," je Ronalda pohvalil tudi nizozemski branilec Gregory Van der Wiel in se nato posul s pepelom: "Res je, da nisem igral dobro na Euru, toda ni vsa krivda na meni. Preprosto nisem imel priložnosti pokazati svoje napadalne kvalitete. V številnih situacijah sem bil prost in imel priložnost, da bi stekel v napad, toda nikoli nisem dobil žoge od svojih soigralcev."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:15 18. Junij 2012.

    ta šminker pojma nima o fuzbalu...sam gol da pa se upiše u zgodovino...rofl men že ni zapru usta xD sice …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.