CR7 zapravil 11-m, déjà vu za Portugalce

Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija) Foto: EPA (Portugalska - Avstrija)
Portugalska reprezentanca tudi po dveh odigranih tekmah ostaja brez zmage na Euru 2016. Tekma z Avstrijo na Parku princev se je končala brez zadetkov (0:0).
Oglej si celoten članek

Portugalci so doživeli drugo razočaranje na evropskem prvenstvu v Franciji. Varovanci Fernanda Santosa so tako kot na tekmi z Islandijo prevladovali na igrišču, vendar premoči niso uspeli kronati z zadetkom. Najlepšo priložnost na tekmi je zapravil Cristiano Ronaldo, ki je v 79. minuti z bele točke zadel vratnico.

Odgovore bo podal zadnji krog

Portugalci, ki so v skupini F veljali za izrazite favorite, so še na drugi tekmi igrali neodločeno, tako da bodo napredovanje iskali v zadnjem krogu. Nogometaši s Pirenejskega polotoka so bili večino tekme boljši tekmec, imeli več priložnosti, ob tem pa prek Ronalda zapravili še enajstmetrovko. Avstrijci pa ob porazu proti Madžarski in današnji točki ostajajo na zadnjem mestu skupine.

V prvem polčasu so Portugalci prevladovali tako v posesti žoge kot strelih in priložnostih. A prvo nevarno akcijo na tekmi so izpeljali Avstrijci, ko je v tretji minuti Martin Harnik z glavo meril malce mimo gola.

Zatem pa so zagrozili tudi Portugalci, v 22. minuti je Raphael Guerreiro z lepo podajo našel Ronalda, a je tudi on meril nenatančno iz kazenskega prostora. Sedem minut pozneje je Nani prav tako zgrešil po podaji iz kota, v 38. minuti pa je Ronaldo meril preveč po sredini gola.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Avstrijci, ko je Stefan Ilsanker poskusil od daleč, a je Rui Patricio dobro posredoval. Nato se je dvakrat v priložnosti znašel Ronaldo, najprej mu je Robert Almer obranil strel od daleč, nato pa z glavo po kotu streljal prešibko in preveč po sredini.

Portugalsko slavje prekinila dvignjena zastavica

V 79. minuti pa je portugalski zvezdnik zapravil najlepšo priložnost tekme, z bele točke je namreč zadel levo vratnico po prekršku Martina Hintereggerja. Le malce zatem je bil Andre Gomes malce premalo natančen, Ronaldo pa je v 85. minuti zadel, a bil v prepovedanem položaju, tako da so sodniki razveljavili zadetek.

Portugalci bodo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrali 22. junija, ko se bodo v Lyonu pomerili z Madžarsko, Avstrijci pa bodo isti dan igrali proti Islandiji v St. Denisu.

Euro 2016, skupinski del, 2. krog:

Portugalska : Avstrija 0:0 (0:0)

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:56 19. Junij 2016.

    ...glumi bolestnog majmuna.....;))))))

  • 06:37 19. Junij 2016.

    Vsemogočni pederajskek,ki se ima za boga je navaden presranec z nemogočim obnašanjem.Ne vem zakaj mu toliko plačujejo,saj bi bolje prosperiral …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.