Črna krila poletela nad zmaji

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 33. kroga lige Ebel izgubili na gostovanju v Linzu z 2:5 (0:2, 1:0, 1:3).
Oglej si celoten članek

Ob Salzburgu, kjer Ljubljančani že več kot šest let niso imeli uspeha, je prav gostovanje v Linzu drugo najtežje za zmaje. Tudi tu niso zmagali že več kot tri leta. 

Gostje so imeli že v prvi minuti sicer tri strele, še posebej nevaren je bil Hunter Bishop. A nato so hokejisti Olimpije naredili napako, po protinapadu domačih je Andy Chido prvi strel še ubranil, drugega pa ni mogel in plošček je končal v mreži. Domači so izkoristili tudi prvi "power-play" in v osmi minuti je bilo že 2:0. A namesto enosmerne tekme, ki so jo pričakovali številni domači ljubitelji hokeja, je Olimpija nato igrala povsem enakovredno, si ustvarila nekaj lepih priložnosti, toda nezbranost pri strelih ni prinesla gola.

Na začetku drugega dela je hitro sledilo znižanje, ob številčni prednosti je Aleš Mušič najprej zadel vratnico, odbitek pa potlačil v mrežo in kar naenkrat je bilo ljubljansko moštvo spet v igri. Sledil je protinapad Mušiča in Toma Zanoškega, a je slednjemu plošček preskočil palico, pozneje pa še prodor Kyla Medveca. Dvakrat je streljal še Bishop, a vratar Michael Ouzas je vse strele ubranil. Ključen trenutek je bila 34. minuta, ko je imela pol minute gostujoča ekipa dva igralca več, toda ostala brez pravega zaključnega strela.

V zadnji tretjini so se gostje ubranili z igralcem manj, Ouzas je nato ubranil strel Mušiču, potem pa je Linz v protinapadu povišal na 3:1. Čez štiri minute je bilo že 4:1. Žiga Pešut je v 54. minuti še vzbudil kanček upanja, le 36 sekund pozneje se je spet tresla mreža domačih, a je plošček pred tem zapustil napadalno tretjino in linijska sodnika sta označila prepovedan položaj, tako da zadetek ni obveljal. Za konec so domači v mrežo pospravili še en odbitek za 5:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.