Črne mačke potolčene na Villa Parku

Foto: Reuters di canio lambert aston villa sunderland Foto: Reuters bennett johnson aston villa sunderland Foto: Reuters westwood sessegnon aston villa sunderland Foto: Reuters ron vlaar aston villa sunderland Foto: Reuters weimann aston villa sunderland Foto: Reuters weimann aston villa sunderland Foto: Reuters benteke mignolet aston villa sunderland Foto: Reuters sessegnon rdeči karton aston villa sunderland Foto: Reuters di canio aston villa sunderland Foto: Reuters aston villa sunderland benteke
Na zadnji tekmi 35. kola sta se pomerila Aston Villa in Sunderland, ki sta v boju za obstanek v najelitnejšem razredu otoškega nogometa. Prepričljivo so slavili domači (6:1) in tako po točkah ujeli zasedbo Paola Di Cania.
Oglej si celoten članek

Tako Aston Villa kot Sunderland sta v borbi za obstanek, pred srečanjem so gostje Wigan Athleticu na 18. mestu bežali za pet točk, domači pa zgolj za dve. Posledično so tako varovanci Paola Di Cania kot Paula Lamberta veliko stavili na večerni obračun na Villa Parku.

V uvodnih minutah je Matthew Lowton izvajal kot za Villo, gostujoči vratar Simon Mignolet pa je izpustil žogo, toda strel Andreasa Weimanna z glavo je bil nato premalo za vodstvo. Štiri minute kasneje so prvič zapretile tudi Črne mačke. Adam Johnson je z lepo podajo našel Craiga Gardnerja, nekdanji nogometaš Ville je že obšel Brada Guzana, vendar so domači branilci na črti uspeli izbiti njegov poizkus.

Po obdobju igre med obema kazenskima prostoroma sta v 25. minuti zapretila glavna domača napadalna aduta Christian Benteke in Gabriel Agbonlahor, slednji je po dvojni podaji prišel do pozicije za strel na robu kazenskega prostora, njegov odmerjen udarec je končal malce mimo daljše vratnice, potem ko so že mnogi na stadionu videli žogo v mreži.

To je bil le uvod v nekaj izjemno razgibanih minut, ki so se končale s tremi goli. V 31. minuti je po kotu Ashleya Westwooda po odbiti žogi do strela z razdalje prišel branilec Ron Vlaar in okroglo usnje poslal v desni spodnji kot gola Mignoleta. Vodstvo domačih je trajalo le dve minuti. Danny Rose je začel akcijo na levem boku in izmenjal dve lepi podaji, zadnjo z Dannyjem Grahamom, nato pa mirno plasiral žogo v daljši kot Guzanovih vrat. 

A tudi veselje gostov ni trajalo dolgo, v 38. minuti je v protinapad povlekel Lowton, nato pa na drugi strani našel povsem samega Weimanna, ki je s strelom po tleh spet povrnil prednost moštvu iz Birminghama. Dve minuti kasneje je za goste poskusil še Alfred N'Diaye, toda prvi polčas se je končal z rezultatom 2:1.

Benteke trikrat premagal reprezentančnega kolega

Foto: Reuters benteke mignolet aston villa sunderland Drugi polčas se je začel s previdno igro na obeh straneh, že v 55. minuti pa so domači podvojili prednost. Za močan strel z okrog 20 metrov se je odločil Agbonlahor, Mignolet je odbil, toda točno na glavo reprezentančnega kolega Bentekeja, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže. Le pet minut kasneje je belgijski napadalec odločil tekmo, ko je najvišje skočil po kotu Lowtona in z glavo še v drugo matiral Mignoleta.

V 67. minuti je Benteke pripravil lepo priložnost Weimannu, prvi strel Avstrijca je zaustavil Mignolet, drugega pa na golovi črti branilec Carlos Cuellar. V 70. minuti si je neprevidnost privoščil Stéphane Sessègnon in za štart s podplatom prejel rdeči karton. To sicer ni bila nevšečnost za aktivno tekmo, ki so jo gostje prepričljivo izgubljali, toda Francoz ne bo mogel pomagati Črnim mačkam na naslednjem srečanju, kar je bolj problematično za klub iz Stadiona luči.

Le dve minuti zatem pa je Benteke udaril še tretjič. Malce srečno je prišel do žoge na levi strani kazenskega prostora in sprožil proti prvi vratnici in še petič spravil žogo za hrbet Mignoleta. Nato je tempo igre razumljivo precej padel, toda vseeno je imel lokalni junak Agbonlahor čas, da je v 88. minuti izkoristil slabo povratno podajo gostov in stekel sam proti Mignoletu, ga preigral in zabil za 6:1.

To je bil tudi končni izid srečanja, s katerim se je Villa po točkah izenačila s Sunderlandom. Obe moštvi 18. Wiganu sedaj bežita za pet točk, toda moštvo Roberta Martineza ima odigrano eno tekmo manj.

Angleško prvenstvo, 35. kolo:

Manchester City : West Ham 2:1 (1:0)
Agüero (28), Y. Touré (83); Carroll (94)

Everton : Fulham 1:0 (1:0)
Pienaar (16)

Southampton : WBA 0:3 (0:1)
Fortuné (6), Lukaku (67), Long (77)
RK: Ramirez (71/Saints), Fox (82/Saints); Fortuné (71/WBA)

Stoke : Norwich 1:0 (0:0)
Adam (46)

Wigan : Tottenham 2:2 (1:1)
Boyce (11), McManaman (49); Bale (10), Boyce (ag/89)

Newcastle : Liverpool 0:6 (0:2)
Agger (3), Henderson (17, 76), Sturridge (54, 60), Borini (74)

Reading : QPR 0:0 (0:0)

Chelsea : Swansea 2:0 (2:0)
Oscar (44), Lampard (45/11m)

Arsenal : Manchester United 1:1 (1:1)
Walcott (2); Van Persie (44/11m)

Aston Villa : Sunderland 6:1 (2:1)
Vlaar (31), Weimann (38), Benteke (55, 60, 72), Agbonlahor (88); Rose (33)
RK: Sessègnon (70/Sunderland)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.