Črni trg: Maribor - Chelsea tudi za 125 evrov

Foto: bolha.com (PrtSC)
Foto: bolha.com (PrtSC)
Bolj ko se bliža prvi letošnji nastop Maribora v skupinskem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja, večja je navijaška vročica. Po stari navadi si lahko dragoceni listič (ali več njih) zagotovite tudi po neuradnih kanalih.
Oglej si celoten članek

Iz tabora slovenskih prvakov so v četrtek sporočili, da je Ljudski vrt že razprodan za tekme skupinskega dela Lige prvakov. Vendar pa lahko tisti, ki vam je žal, da si dragocenih vstopnic niste pravočasno kupili, še vedno pridete na svoj račun. Le da boste verjetno morali odšteti kakšen evro več, kot bi ga sicer. 

Na znanem slovenskem portalu bolha.com je moč kupiti več vstopnic, tako pakete za vse tri obračune, kot tudi za posamezne tekme. Kombinacij za zainteresirane je ogromno: tako pridejo v poštev tudi menjave vstopnic (npr. vstopnica za tekmo Maribor - Chelsea z vstopnico za tekmo Maribor - Sporting), lahko pa kupite tudi več kompletov skupaj. 

Na voljo so tudi vstopnice za sektor, kjer bodo nameščeni gostujoči navijači, cene za omenjene so razumljivo najnižje, od 55 evrov naprej. Kompleti za vse tri tekme večinoma stanejo med 170 in 200 evri. Najbolj "zasoljene" so cene za gostovanje Chelseaja, tako je moč najti tudi ponudbo, kjer je izklicna cena za štiri vstopnice za tekmo med Štajerci in Londončani 500 evrov. Seveda je pri cenah treba vzeti v zakup lokacijo sedeža.

Pred tremi leti posegel TIRS

V podobnem primeru leta 2011, ko so se košarkarji Union Olimpije uvrstili v Top 16 Evrolige, je na sceno stopil tudi Tržni inšpektorat Republike Slovenije (TIRS). Sporni so bili tisti oglasi, ki so vstopnice ponujali po višji ceni od uradne. Tržni inšpektor je takrat (2011) to okarakteriziral kot delo na črno, točneje kot kršitev Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC). Ali drugače: gre za neregistrirano prodajo, od katere se ne plača davek. 

Oglasi, kjer cena ni bila navedena (po dogovoru) in tisti, pri katerih je bila manjša ali enaka uradni ceni, niso bili sporni. Pred tremi leti je tržni inšpektor od portala bolha.com zahteval, da sporne oglase umakne in posreduje podatke o tistih kršiteljih, ki niso mogli biti identificirani po vsebini oglasa.

Najceneje za najzvestejše

Kot prvi so si vstopnice za letošnje domače tekme Maribora v Ligi prvakov lahko zagotovili lastniki sezonskih vstopnic, nato je sledila prosta prodaja. Moč je bilo kupiti le komplete vstopnic za vse tri domače tekme, cene pa so se razlikovale glede na kategorijo kupca. Najceneje so do dragocenih lističev seveda prišli najzvestejši privrženci vijoličastih - navijaška skupina Viole. Uradne cene vstopnic, ki jih je štajerski klub objavil pred začetkom prodaje (po žrebu skupin v Nyonu), si lahko preberete na koncu članka.

Portugalci vrnili del vstopnic

Pred tekmo s Sportingom je postalo jasno, da navijači Portugalcev ne bodo zasedli vseh mest, ki so predvidena zanje, tako da se danes lahko kupijo še vstopnice za omenjena mesta. Za sedež v sektorju C bo treba odšteti 40 € (mladostniki do 15. leta 25 €), v sektorju D pa 30 € (mladostniki do 15. leta 20 €).

Omenjene vstopnice bodo na voljo v soboto med 9:00 in 12:30 v Vijol’čni Bajti. Če vse še ne bodo dobile lastnikov v dopoldanskem času, si lahko vstopnice priskrbite še od 14:30 pri okencu na blagajni A na južni ploščadi stadiona Ljudski vrt pred prvenstveno tekmo proti novomeški Krki. Vsak lahko kupi po dve vstopnici, so v petek zapisali na spletni strani dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

Uradne cene vstopnic za domače tekme Maribora v Ligi prvakov:

90 € tribune vzhod, zahod (brez sektorjev D, E) in sever (brez sektorja D)
87 € člani baznih postaj
70 € kupci sezonskih vstopnic
60 € mladostniki do 15. leta
45 € kupci sezonskih vstopnic U-15
24 € Viole s članskimi izkaznicami
*V prodaji sta bila še dodatna kompleta vstopnic prve (zahod, sektorja D, E – 130 €) in tretje kategorije (sever, sektor D – 75 €).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.