Cro Cop: "To ni pingpong"

Foto: Žurnal24 Brendan Schaub je v tretji rundi knockoutiral Cro Copa. (Foto: UFC)
Mirko Filipović Cro Cop ob povratku na Hrvaško po porazu na UFC 128 proti Brendanu Schaubu ni skrival razočaranja, a kljub temu (še) ni najavil odhoda v pokoj.
Oglej si celoten članek

"V tem športu ni uspeha brez  želje in ambicije in jasno je, da v meni tega ni več," je ob povratku na domačo zemljo za Jutranji list dejal Mirko Filipović in dodal: "Izgubil sem borbo. Dobro me je udaril in to je to. Izgubil sem. To ni pingpong, dovolj je že en udarec." Predsednik UFC Dana White je že razkril, da na Cro Copa ne računa več, ter dodal, da po njegovem mnenju Hrvata po težkem porazu na UFC 128 proti Brendanu Schaubu v ringu oziroma oktagonu ne bomo več videli. "Ne vem, bomo videli, toda tudi to je mogoče. Tudi sam sem rekel, da v primeru poraza ne bom podaljšal dogovora, ampak po dogovoru me čaka še ena borba. Če bo do nje prišlo, bomo videli," Cro Cop uradno še ni napovedal konca kariere, a z naslednjimi besedami več kot jasno dal vedeti, da je le še vprašanje časa, kdaj bo to tudi uradno objavil: "Za to zadnjo borbo nimam želje, želim se le odpočiti."

"Počutim se, kot da mi je nekdo nekaj ukradel. Čestitam Schaubu in se zahvaljujem svojim navijačem za podporo," je še povedal Cro Cop in nato v pravem športnem duhu priznal, da je bil mladi Schaub preprosto boljši: "Zdelo se mi je, da sem bil boljši. Pa kaj govorim! Če bi bil boljši, bi zmagal. S tistim udarcem me je presenetil. Vse je bilo enako kot proti Franku Miru."

Jones najprej opravil z roparjem, nato še s Shogunom

Na UFC 128 se je v povsem drugi luči kot Cro Cop predstavil mladi Jon Jones. Komaj 23-letni borec je v glavni borbi večera pometel z Mauriciem Ruo Shogunom in postal najmlajši UFC prvak v zgodovini. Le nekaj ur pred borbo pa je obračunal tudi z roparjem. Jones se je skupaj s svojo ekipo odpravil v park, kjer bi se v miru pripravil na največjo borbo v svojem življenju. Ob prihodu so opazili moškega, ki je iz avtomobila poskušal ukrasti navigacijsko napravo, nato pa so slišali še starejšega moškega, ki je klical na pomoč. Jones in njegova trenerja se niso preveč obotavljali, temveč so se hitro zapodili za roparjem. Jones ga je ujel in zbil na tla, zatem pa so poklicali policijo, ki je nepridiprava odpeljala za zapahe. "Bili smo v parku in videli človeka, kako nepridiprav vdira v avtomobil starejšega gospoda. Ukradel je navigacijsko napravo in začel teči. Oba moja trenerja sta brez oklevanj stekla za njim, jaz pa sem šokiran za kakšno sekundo obstal na mestu. No, hitro sem odvrgel mobitel in stekel za njima," je Jones objavil na svojem Twitter profilu in dodal, da so navigacijsko napravo vrnili starejšemu gospodu. "Odlično se počutim, ko lahko pomagam drugim. To mi daje mi motiv in energijo." Poveljnik policije v New Jerseyju se je po uspešni akciji javno zahvalim vsem trem junakom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.