Crosby odločno zavrnil domovino

Foto: Žurnal24 Sidney Crosby je Kanadi prinesel zlato na olimpijskih igrah. Na svetovnem prvens
Eden najboljših hokejistov na svetu, Kanadčan Sidney Crosby, je po izpadu Pittsburgha iz končnice lige NHL zavrnil možnost nastopa na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Hokejski zvezdnik Sidney Crosby, ki je skupaj z lanskimi prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Pittsburgh Penguins predčasno končal nastope v letošnji končnici prvenstva, je zavrnil nastop za kanadsko izbrano vrsto na potekajočem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Nemčiji.

Kanadska ekipa je Crosbyja takoj po koncu nastopov v končnici prvenstva lige NHL povabila v reprezentanco kot zamenjavo za poškodovanega Ryana Smytha, sicer soigralca slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v moštvu Los Angeles Kings.

Crosby je na letošnjih olimpijskih igrah v Vancouvru za Kanado zadel zlati gol v podaljšku finala ter izbrani vrsti priigral najžlahtnejše odličje. Crosbyjeva sezona je bila naporna in dolga. Kot kapetan Pingvinov je v letošnji sezoni lige NHL odigral kar 94 tekem v rednem delu ter v končnici, manjkal pa le na eni. Moštvo Penguins so v konferenčnem polfinalu izločili hokejisti Montreal Canadiens s skupnim izidom 4:3 v zmagah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.