''Črv'': Ali veste, da je star šele 31 let?

Foto: EPA
Foto: EPA
Upokojeni ameriški košarkar Dennis Rodman je pripotoval v Pjongjang, kjer bo nastopil na prijateljski tekmi ob rojstnem dnevu voditelja države Kim Džong Una.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zvezdnik lige NBA Dennis Rodman bo v prestolnici Severne Koreje zaigral na prijateljski tekmi proti domači reprezentanci, s katero bodo proslavili rojstni dan njegovega dobrega prijatelja in ljubitelja košarke Kim Džong Una.

Rodman je znova poudaril, da z obiskom odpira vrata sicer zaprte države, spregovoril pa je tudi o Kennethu Baeju, ameriškemu državljanju južnokorejskih korenin, ki je od lanskega maja zaprt zaradi domnevnih zločinov proti totalitarni državi.

''Če razumete, kaj je Kenneth Bae storil... Ali razumete, kaj je storil? Zakaj ga zadržujejo v državi?'' je novinarje vprašal Rodman, ki ga ameriški politiki in aktivisti obtožujejo, da z obiski promovira totalitarni režim.

''Ne gre zame, ampak za tekmo. Ljudje se radi udejstvujejo v športu. Neverjetno je, kako smo osredotočeni na nekaj negativnega. Ali se kdo zaveda, da je fant star 31 let,'' je dejal Rodman, novinar CNN Chris Cuomo pa mu je odvrnil: ''Dennis, lahko je star 31 ali 51 let. Pravkar je ubil svojega strica in zadržuje ameriškega talca.''

Tekma med reprezentanco Severne Koreje in nekdanjimi zvezdniki lige NBA bo v sredo, po predvidevanjih pa naj bi Kim Džong Un na ta dan praznoval svoj 31. rojstni dan. Za Rodmana je to že četrti obisk severnokorejskega voditelja, ki ga nekdanji košarkar smatra za dobrega prijatelja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.