CSKA v krizi: "Mora posijati sonce"

Foto: Anže Petkovšek Sašo Filipovski
CSKA ima po treh tekmah Evrolige tri poraze. Poškodbe in utrujenost po ameriški turneji. To sta razloga, v intervjuju za Žurnal24 pove pomočnik trenerja Sašo Filipovski. Ta teden k njim potuje Union Olimpija.
Oglej si celoten članek

Tri tekme, nobene zmage. Tega od moskovskega CSKA-ja nismo pričakovali. Kaj je šlo narobe?
Tega tudi sami nismo pričakovali. Priprave so bile uspešne. V Krajski Gori smo imeli zelo dobre pogoje. Čakali smo, da se vrnejo reprezentanti, in tam so se začele težave. Vrnili so se poškodovani. Hrjapa je bil na operaciji, zdaj gre na operacijo Kaun. Holden je bil vprašljiv zaradi težav s srcem, ki naj bi jih imel. Zdaj se je izkazalo, da ni z njim nič narobe. A je zdaj izgubil mesec dni treninga in stika z ekipo. Turneja v Ameriki je bila uspešna, a je pustila posledice, da se nismo mogli dobro pripraviti na prvo tekmo Evrolige z Milanom. Tam smo odigrali tri težke tekme. Bili smo prva ekipa, ki je v Ameriki premagala NBA-ekipo. Tam smo igrali dobro, tri tekme v sedmih dneh pa so pustile posledice. Utrujenost in časovna razlika sta naredili svoje in tekmo z Milanom smo izgubili. Tega nismo pričakovali. V Atenah smo s Panathinaikosom igrali dobro, ves čas smo bili blizu. Za tri minute nam je padla koncentracija in naredili so razliko, ki je na koncu zadostovala za njihovo zmago. Potem se je ekipe polotila živčnost. Sledil je nepričakovan in težak poraz proti Valencii. Pokazalo se je, da nam manjkajo Kaun, Hrjapa, Šiškauskas, Vorončevič … igralci, ki so bili standarni v prvi ekipi. Holden se zdaj počasi vrača. Stanje zdaj je, kakršno je. Zdaj je treba biti pozitiven in dati vse od sebe, da bi se lahko po tej krizi pobrali. Upam in verjamem, da nam bo uspelo. Na treningu delamo dobro, štab daje vse od sebe, igralci pa se zavedajo resnosti položaja.

Pokazalo se je, da nam manjkajo Kaun, Hrjapa, Šiškauskas, Vorončevič … igralci, ki so bili standarni v prvi ekipi. Holden se zdaj počasi vrača. Zdaj je treba biti pozitiven in dati vse od sebe, da bi se lahko  po tej krizi pobrali.
Sašo Filipovski
Boste zaradi poškodb poiskali okrepitve?
Ja, vsekakor. Se že iščejo. A treba je najti ustrezno okrepitev. Te poškodbe so nas presenetile. Zlasti poškodba Šiškauskasa. V peti minuti tekme v Atenah je začutil bolečino v hrbtu in bo odstoten mesec do dva. Brez vseh teh igralcev je težko igrati in zato je logično, da iščemo zamenjave.

Kako pa je z Matjažem Smodišem? Je že dobri stari Smodiš?
Shujšal je, a je v dobri formi. Dal bo vse od sebe, da ekipi pomaga prebroditi to krizo.

Je v Moskvi po porazih čutiti kaj pritiska, vendarle je javnost vajena zmag?
Ko se dela v takem klubu, so pritiski pričakovani in so prisotni. Treba se bo izvleči iz tega stanja. Vemo, da nas čaka težko delo, saj ni lahko igrati brez nekaterih standarnih igralcev. Nič še ni izgubljenega, se pa zavedamo resnostni položaja, saj imamo tri poraze.

Čestitke vsem, ki delajo v dobro košarke v Sloveniji. Odlično je, da se Olimpija postavlja na noge. So pozitivno presenečenje.
Sašo Filipovski
Kaj pa finance. Je z njimi vse v redu? Govori se, da naj bi klub z novim letom zapustil največji pokrovitelj?
Ne, o tem ni bilo nobenega govora. Nič nam ne manjka. Kar se tega tiče, ni nobenih težav. Je pa res, da je šel proračun navzdol, a tako je povsod po Evropi.

Vaš naslednji nasprotnik je Union Olimpija, ki je še brez poraza. V Ljubljani že vlada evforija. Ste si morda ogledali kakšno tekmo zmajev?
Oh, seveda sem pogledal! Lahko rečem: iskrene čestitke! Končno, po šestih letih, gre krivulja navzgor. Upam, da se bo klub stabiliziral, da ne bo več vsakoletnega govora o preživetju. Nova dvorana je super, nova ekipa je pokazala, da ima kemijo, da igra borbeno. Polna dvorana pomeni, da se košarka vrača. To je odlično za Slovenijo in košarko pri nas. Svoje je v preteklih treh letih naredila tudi reprezenatnca, ki je polnila dvorane na tujem. Ljudje so pokazali, da imajo radi dobro košarko. Vse to se vidi. Čestitke vsem, ki delajo v dobro košarke v Sloveniji. Odlično je, da se Olimpija postavlja na noge. So pozitivno presenečenje.

Na koga boste še posebno pozorni?
Vemo, da Ilievski in Ožbolt igrata odlično. Jagodnik je v dobri formi. Pinkney je tisti, ki preseneti. Tudi Gregory je pokazal dobre igre. Markota vskoči kot joker. Igrajo borbeno, agresivno. Na njih se bomo dobro pripravili. Dali bomo vse od sebe, da jih premagamo.

Bo za CSKA to tekma, ki jo je treba nujno dobiti?
Seveda. Igramo doma, pred svojo publiko. Po dežju mora posijati sonce. Kriza ne more trajati v nedogled. Naše delo mora prej ali slej obroditi sadove, in verjamem, da bomo kmalu spet uspešni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.