Cubo – novi Chicharito. V Manchester?

Foto: Žurnal24 Mehičan Erick Torres Padilla je dal za člansko ekipo Chivasa šest golov. (Foto:
Po Javierju Hernándezu ima Alex Ferguson na radarju novega talenta mehiškega nogometa – Ericka Torresa Padillo. Tudi on je član Chivasa in je jeseni v članski vrsti Guadalajare zamenjal prav Grahka.
Oglej si celoten članek

Odkritje minule nogometne sezone je Mehičan Javier Hernández, priljubljeno imenovan Chicharito (Grahek). Triindvajsetletnik iz Guadalajare je v svoji prvi sezoni v Evropi v angleški Premier League za Manchester United zabil 13 golov in iz prve enajsterice izrinil izkušenega Bolgara Dimitra Berbatova. Sezono je sklenil s tremi goli v mreži Ekvadorja na prijateljski tekmi mehiške reprezentance. Trener Uniteda sir Alex Ferguson je res odkril pravi biser, a njegovo iskanje v Mehiki se s tem ni končalo.

Ekipa Guadalajare oziroma Chivasa, kot jo imenujejo navijači, je novembra kot zamenjavo za Chicharita iz svoje mladinske vrste v člansko potegnila Ericka Torresa Padillo. Januarja leta 1993 rojeni Guadalajarčan je na dosedanjih 19 tekmah zabil šest golov. Ne le, da je dobro nadomestil Hernándeza, zdaj si tudi njega želi Ferguson. El Cubo (Kocka) ima hitre noge, vselej je na pravem mestu in dobro obvlada žogo. Pravzaprav njegova igra zelo spominja na Chicharitovo: hitro vodi žogo, si jo izmenjuje s soigralci in je nevaren v vratarjevem prostoru.

Čeprav je Manchester v dobrih odnosih s Chiavasom, pa je težko verjeti, da bo lastnik ekipe, Jorge Vergara, El Cuba prodal že pri njegovih 18 letih. "Ne vem nič uradnega, da bi se Manchester zanimal za El Cuba. Ima veliko kvalitet in tako me ne preseneča, da se Ferguson zanima zanj," pravi Vergara, ki Torresa gotovo ne bo prodal tako poceni, kot je Hernándeza. Vsota, ki jo je za slednjega plačal United, sicer ni znana, je pa Ferguson enkrat dejal, da so jim ga takorekoč ukradli. Za Torresa bi Guadalajara lahko iztržila več, morda 12, 14 milijonov evrov. Ob Waynu Rooneyju, Berbatovu, Hernándezu in Michaelu Ownu Manchester za zdaj še enega napadalca ne potrebuje, a čez kako leto pa bi El Cuba že lahko videli v rdečem dresu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.