Cuche se poslavlja po letošnji sezoni

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski alpski smučar Didier Cuche, specialist za hitre discipline, ki je s 37 leti eden najstarejših članov svetovnega pokala, je danes dejal, da bo po koncu te sezone tekmovalne smuči postavil v kot.
Oglej si celoten članek

Didier Cuche je v svoji karieri dobil štiri kristalne globuse za zmagovalca svetovnega pokala v smuku, enkrat je bil na najvišji stopnički tudi v razvrstitvi skupnega seštevka veleslaloma in superveleslaloma.

Smukaško "klasiko" v Kitzbühlu, ki bo na sporedu prihajajočo soboto, je Cuche do zdaj dobil kar štirikrat, tudi ta konec tedna je eden glavnih favoritov za zmago.

"Današnji dan je zame zelo čustven, saj sem sprejel pomembno odločitev v svoji karieri in življenju. Kitzbühel mi pomeni ogromno, zato sem se odločil, da svojo odločitev obelodanim tukaj. Še vedno sem dobro pripravljen in lahko osvajam najvišja mesta. V tem stanju se želim tudi posloviti od svetovnega pokala," je v današnjem sporočilu dejal Cuche, nekdanji mesar iz švicarskega mesta Neuchatel, ki se je že dolgo časa ukvarjal z mislijo na konec kariere.

V karieri je Cuche osvajal tudi kolajne na svetovnih prvenstvih, v 2009 je postal svetovni prvak v superveleslalomu, v letih 2009 in 2011 je bil srebrn v smuku, leta 2007 pa bronast v veleslalomu. Na olimpijskih igrah je bil srebrn v smuku leta 1998 v Naganu, v svetovnem pokalu pa je zaenkrat zabeležil 18 zmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.