Curry bo izbran za MVP lige NBA

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav novica še ni uradna, je po poročanju največjega ameriškega spletnega športnega portala Espn, Stephen Curry, igralec Golden State Wariorrs, izbran za najbolj koristnega igralca lige NBA.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Golden State Warriors so drugi krog končnice lige NBA začeli z zmago proti Memphisu, za katere igra Beno Udrih, najboljši igralec tekme pa je bil, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, Stephen Curry. S tem je 27-letni košarkar iz Ohia samo potrdil odlično sezono, ki je za njim, saj je svojo ekipo vodil do, za bojevnike, rekordnih 67 zmag v rednem delu sezone.

"Znano je, da sem med kandidati za MVP lige NBA, vendar ni še nič uradnega. Če bom jutri prejel ta klic, bom zagotovo zelo vesel, kajti ni veliko košarkarjev, ki se lahko pohvalijo s takšnim priznanjem. Toda sezone še ni konec in skušal se bom čim bolje osredotočiti na tekme, ki so pred nami," je pred prvo tekmo z Memphisom dejal Curry, ki je imel v rednem delu sezone lige NBA povprečje 23,8 točke na tekmo, 7,7 podaj, 4,3 skoke in dve ukradeni žogi.

Po letu 1960 bo za Warriorse to prvo priznanje za najbolj koristnega igralca najmočnejše košarkarske lige na svetu. Pred Curryjem je to uspelo legendarnemu Wiltu Chamberlainu, vendar so takrat bojevniki še igrali v Philadelphii.

Med najresnejšimi kandidati za laskavo priznanje so bili tudi James Harden (Houston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) in Chris Paul (Los Angeles Clippers). Lani je bil za MVP sezone izbran Kevin Durant (Oklahoma City), ki je začetni del letošnje sezone zaradi težav s stopalom moral izpustiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.