Curry prehitel očeta, stopica proti rekordu

Foto: EPA
Foto: EPA
Stephen Curry je na tekmi košarkarske lige NBA z Brooklyn Nets po številu zadetih trojk prehitel svojega očeta in se na večni lestvici zavihtel na 40. mesto.
Oglej si celoten članek

Najkoristnejši košarkar preteklega leta nadaljuje z izjemnimi predstavami tudi v letošnji sezoni, v kateri njegova ekipa Golden State Warriors po 11. odigranih tekmah še nima poraza (11-0).
Foto: EPA stephen curry Stephen Curry je v tretji četrtini dosegel že 1246. trojko v svoji karieri in tako izboljšal dosežek očeta Della Curryja (1245). V nadaljevanju srečanja je izza črte uspešno metal še dvakrat in se ustavil pri številki 1248, kar ga uvršča na 40. mesto, ki si ga deli z Derekom Fisherjem.

Košakrarski superzvezdnik je dobro na poti, da postane najboljši strelec izza črte v zgodovini lige NBA. Curry je za 1245 zadetih trojk potreboval le 427 tekem, njegov oče kar 1083.

Zanimiva je tudi primerjava z najboljšim strelcem vseh časov Rayem Allenom. Nekdanji košarkar Milwaukee Bucks, Seattle SuperSonics, Boston Celtics in Miami Heat je za 2973 trojk potreboval 1300 tekem. Če bi Curry nadaljeval v enakem tempu, bi imel pri 854 tekmah na svojem računu že 2490 trojk

V prid košarkarja Golden State Warriors govori tudi podatek o učinkovitosti. Curryjev met izza črte (za zdaj) znaša 44 odstotkov, Allenov ''le'' 40.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.