Curry zaman štel do 47, Toronto izkoristil težave Bojevnikov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V noči na četrtek je bila odigrana tretja tekma finala najmočnejše košarkarske lige na svetu.
Oglej si celoten članek

Toronto Raptors so slavili pomembno zmago v boju za svoj prvi naslov prvaka lige NBA. Kanadska zasedba je na gostovanju v Oaklandu proti dvakratnim zaporednim branilcem naslova Golden State Warriors dobila tretjo tekmo finala s 123:109 in v boju na štiri zmage povedla z 2:1.

Sedemindvajsetletni zvezdnik Kawhi Leonard je bil v Kaliforniji s 30 točkami in sedmimi skoki najuspešnejši v vrstah gostov iz Kanade. Kyle Lowry je k zmagi dodal 23 točk in devet podaj, Danny Green in Pascal Siakam pa vsak po 18 točk.

Pri Bojevnikih, ki se borijo tudi s poškodbami v moštvu, je s 47 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami blestel Stephen Curry. A prvi zvezdnik Golden Stata tudi z osebnim rekordom končnice ni mogel popeljati svoje ekipe, v kateri zaradi poškodb manjkata Klay Thompson in Kevin Durant, do zmage.

Dvoboj finala se bo nadaljeval s četrto tekmo, ki je na sporedu v noči na soboto prav tako v Oaklandu.

NBA, finale (tretja tekma):

Golden State Warriors - Toronto Raptors 109:123 (29:36, 23:24, 31:36, 26:27)  /1:2/
Curry 47 (8 sk, 7 as), Dr. Green 17 (7 sk); Leonard 30 (7 sk), Lowry 23 (9 as).

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.