Čustven prvi intervju za Shiffrinovo

Foto: PrtSc Mikaela Shiffrin
"Veselim se Söldna," pravi Mikaela Shiffrin.
Oglej si celoten članek

Najboljša alpska smučarka zadnjih let Mikaela Shiffrin, ki je to sezono zaradi nenadne smrti očeta Jeffa februarja predčasno končala, se spet veseli nastopanja v svetovnem pokalu. V pogovoru za ameriški CNN se je 25-letna svetovna in olimpijska prvakinja prvič razgovorila o zadnjih trenutkih z očetom. 

"Pred smrtjo sploh ni bil več podoben sebi. A še vedno sem ga lahko čutila. Veliko razmišljam o teh zadnjih trenutkih, ki sva jih imela skupaj," je dejala Shiffrinova s solzami v očeh.

Američanka je minulo zimo zaradi očetove delovne nesreče v domačem Vailu izpustila več tekem svetovnega pokala, izpustila ključni del sezone in tako ni branila lanske skupne zmage. Pozneje je finale sezone odnesla pandemija novega koronavirusa, skupna zmagovalka pa je postala Italijanka Federica Brignone.

Po nekaj čustveno zelo težkih tednih si Shiffrinova čim prej želi na sneg. "Moja motivacija se spet vzpenja. Komaj že čakam na Sölden, na prve dirke sezone."

Na Tirolskem je oktobra tradicionalni začetek sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. "Želim si čim prej tja, tudi moj oče bi si želel, da vztrajam. Najbližje z njim sem na gori - tako blizu, da včasih kar boli," je v pogovoru za CNN še povedala prva zvezdnica alpskega smučanja.

Shiffrinova si je v svetovnem pokalu doslej že priborila 66 zmag in je na dobri poti, da zruši rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je nekoč zdel nedosegljiv - na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu se je zavihtel 86-krat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:34 18. April 2020.

    Pa kje ste še tole najdl,malo presranko,naduvano in bolano na umu!Dela tragedijo zarad tega,ker ji je škripnu fotr,pa kaj,kolkim se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.