Čustveno slovo od izginulega nogometaša

Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne
Tekmo med Nantesom in Saint-Etiennom so zaznamovale neverjetno čustveni prizori, ko se je Nantesov stadion poslovil od izginulega nogometaša.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Nantesa in Saint-Etienna so se na tekmi francoskega prvenstva razšli z neodločenim izidom 1:1. Najbolj žalostno tekmo, kar jih je kdaj videl Stade de la Beaujoire, pa je zaznamovalo čustveno slovo od Emiliana Sale.

Tržnica Bo Slovenec nadomestil pogrešanega Salo?

Argentinec, ki je skupaj s pilotom izginil nekje nad Angleškim kanalom med letom od Nantesa do Cardiffa, je kar štiri leta nosil dres "Kanarčkov", kjer se je izoblikoval kot nogometaš in človek ter si tudi priboril bogati prestop v Premierligo, ki pa je na žalost nikoli ni videl.

Emiliano Sala Našli ostanke letala

Njegov nekdanji klub se mu je tako čustveno poklonil na prvi domači tekmi po tragičnem izginotju. Vsak igralec Nantesa je prišel na igrišče z dresom s Salinim imenom, njegovo ime je bilo prav tako izpisano na največji tribuni, medtem ko se je prek nasprotne razprostirala argentinska zastava.

Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne

"Ni nam do nogometa, do ničesar nam ni. Če že moramo igrati, bomo igrali za našega Salo," je pred začetkom izjavil trener Vahih Halilhodžić. Medtem ko si je ogledoval transparente po tribunah, so se mu po licu ulile solze.

Na sredino igrišča je bilo še pred tekmo prinešeno veliko platno s sliko nasmejanega Sale, še posebej čustvena pa je bila deveta minuta, ko je bila tekma simbolično prekinjena v čast argentinskega napadalca, ki je nosil dres s to številko.

Na delu z najbolj gorečimi navijači se je v tem trenutku razprostrla velika Salina slika, medtem ko se je slednja prav tako prikazala na velikem zaslonu, po celem stadionu pa so gorele bakle.

Foto: Epa Nantes : Saint-Etienne

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.