"Dali so me v komo, lice pa sem imel paralizirano"

Foto: Profimedia
Nekdanji zvezdnik je hudo zbolel.
Oglej si celoten članek

Legendarni češki nogometaš Karel Poborsky je imel hude zdravstvene težave. "Če bi dan kasneje prišel v bolnišnico, tega intervjuja ne bi bilo," je v pogovoru za Guardian izjavil evropski podprvak iz leta 1996.

"Prišel sem v bolnišnico, da bi odkrili vzrok infekcije, a so me nato hitro dali v umetno komo. Po prebujanju so me spraševali, kako mi je ime, vse mišice na licu pa sem imel paralizirane. Šlo je za infekcijo na možganih. Tri tedne sem preživel v karanteni, jemal sem izjemno močne antibiotike. Bil sem preplašen, ker nisem mogel jesti in imeti oči odprtih, še posebej sem bil občutljiv na svetlobo," se je dogodkov iz leta 2016 spominjal nekdanji nogometaš Čeških Budejovic, Slavije Praga, Manchester Uniteda, Benfice, Lazia in praške Sparte.

"Še danes ni povsem jasno, kaj je povzročilo bolezen. Ena od teorij je, da sem imel bakterijo na bradi, ki se je nato razširila v možgane," je še dodal eden izmed tvorcev češkega uspeha na EP 1996. 

Foto: Profimedia Karel Poborsky

Njegove takratne predstave so prepričale tudi slovitega trenerja Uniteda Sira Alexa Fergusona. "Pred finalom je prišel v Preston, kjer je bila nameščena naša reprezentanca, in me vprašal, če bi me zanimalo igranje za United. Takoj sem odgovoril pritrdilno, čez mesec dni pa sem že bil na Old Traffordu." Čehi so sicer finale proti Nemčiji izgubili v podaljšku, v 95. minuti je zlati gol za zmago dosegel Oliver Bierhoff. 

"Pred finalom smo čutili, da celotna Anglija, ki je bila gostiteljica prvenstva, navija za nas, saj jo je Nemčija izločila v polfinalu. Bilo je to zgodovinsko leto, vendar smo žal izgubili v podaljških. Takšen je pač nogomet," je pogovor zaključil zdaj 47-letni Čeh.

Foto: Profimedia Karel Poborsky

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.