Dallas brez Dončića do najvišje zmage v sezoni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Moštvi Luke Dončića in Vlatka Čančarja sta zabeležili zmagi.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so brez poškodovanega Luke Dončića dobili še drugo zaporedno tekmo in z najvišjo zmago to sezono ohranili stik za neposredno uvrstitev v končnico zahoda. Tokrat so v domači dvorani s 120:96 premagali Charlotte Hornets. Junak večera je bil Latvijec Kristaps Porzingis, ki je zbral 24 točk, 13 skokov in pet blokad. Trey Burke je k zmagi dodal 22 točk, Tim Hardaway mlajši pa s klopi 19.

"Začeli smo tekmo z mirno roko, dobro smo zadevali, dober uvod pa nato prenesli na vse igralce," je dejal Porzingis, ki se je v ekipo vračal počasi po hudi poškodbi kolena in operaciji oktobra 2020.

Dallas je prve štiri tekme v sezoni brez Dončića izgubil, zdaj pa je zmagal še na drugi zaporedni. Proti Oklahoma Cityju je slovenskega zvezdnika dobro nadomestil Jalen Brunson, danes je vajeti prevzel Porzingis.

Za zdaj še ni znano, koliko čaka bo moral Dončić prisilno počivati, potem ko si je 22-letnik poslabšal poškodbo gležnja na petkovi tekmi proti Indiani.

Gosti, ki imajo precejšnje težave s covidom-19 oziroma proticovidni protokoli - na prejšnji tekmi je manjkalo sedem od njihovih najboljših desetih igralcev, tokrat so imeli na voljo kakšnega več - so sicer še peto zaporedno tekmo igrali tudi brez LaMela Balla, ki je prav tako še vedno v proticovidnem protokolu lige.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo po lokalnem času, v goste pridejo Los Angeles Lakers.

V Denverju so domači Nuggets s 113:107 premagali Washington Wizards. Prvi zvezdnik domače ekipe Nikola Jokić je zbral 28 točk, 19 skokov in devet podaj, a ostal brez šestega trojnega dvojčka v sezoni, potem ko ga je sodnik sredi zadnje četrtine predčasno poslal v slačilnico.

"Če povem pošteno, mislim, da si nisem zaslužil izključitve. Sodniku sem rekel le, naj 'kliče' prekršek, ker sem bil prepričan, da je bil storjen," je po tekmi dejal srbski zvezdnik.

Monte Morris je za Denver dodal 22 točk. Devet minut je odigral tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar in v tem času dosegel pet točk ter po eno podajo in blokado.

Dvakratni MVP lige Stephen Curry pa je le še dve trojki oddaljen od rekorda NBA, ki ga z 2973 trojkami drži Ray Allen. Na tekmi Golden State Warriors proti Indiana Pacers (102:100) je Curry dosegel pet trojk, za izenačenje dosežka bi jih potreboval sedem.

"Všeč mi je trkati na vrata. To je kar neresničen trenutek, neverjetno," je dejal Curry, ki je dosegel 26 točk, ter po šest skokov in podaj.

V Los Angelesu je Marcus Morris dosegel 24 točk, domači Clippers pa so s 111:95 premagali najboljšo ekipo zahodne konference, Phoenix Suns. V vrstah Sonc sta manjkala Devin Booker in Deandre Ayton.

Jayson Tatum je za Boston Celtics dosegel 46 točk, Kelti pa so premagali prvake Milwaukee Bucks s 117:103. V Torontu so domači Raptors, katerih član je še vedno Slovenec Goran Dragić, vendar že dlje časa ni z ekipo, s 124:101 premagali goste iz Sacramenta.

NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets    120:96
Cleveland Cavaliers - Miami Heat        105:94
Indiana Pacers - Golden State Warriors  100:102
Toronto Raptors - Sacramento Kings      124:101
Atlanta Hawks - Houston Rockets         126:132
Boston Celtics - Milwaukee Bucks        117:103
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers  126:91
Denver Nuggets - Washington Wizards     113:107
LA Clippers - Phoenix Suns              111:95
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.