Dallas brez Dončića do velikega presenečenja

Foto: Epa dirk nowitzki
Slovenski košarkar se je poškodoval na tekmi z Miami Heat, vendar je takrat stisnil zobe, tokrat pa mu je trener Rick Carlisle namenil počitek.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA brez poškodovanega slovenskega zvezdnika Luke Dončića s 106:103 premagali Oklahomo City Thunder. Dvajsetletni Ljubljančan je tekmo izpustil zaradi bolečin po udarcu v desno stegno na tekmi z Miami Heat.

Trey Burke je za Dallas dal 25 točk in zbral osem podaj, Jalen Brunson je prispeval 18 točk, Devin Harris 15, Dirk Nowitzki je dodal rekordnih v sezoni 13 skokov in sedem točk.

Oklahomi ni pomagal niti 30. trojni dvojček v sezoni Russlla Westbrooka, tekmo je končal pri 25 točkah, 11 skokih in 11 asistencah. Paul George je vpisal dvojni dvojček 27 točk in 11 skokov.

Westbrook je sicer dosegel 134. trojni dvojček v karieri, do drugega na večini lestvici Magica Johnsona ga ločijo le še štirje.

Burke je po tekmi ocenil, da so kot ekipa začeli rasti: "Veliko tekem je bilo tesnih, vsaj odkar sem jaz v Dallasu. Veliko tekem nismo znali pripeljati do konca, danes smo našli način. S tem, ko Luka ni igral, oni pa so nastopili v popolni postavi, nihče ni računal na nas. Bili smo motivirani in prišli do zmage."

V Atlanti je blestel Trae Young, bržčas edini pravi tekmec Dončića v bitki za naziv najboljšega novinca lige NBA, ki je bil junak zmage Hawks proti vodilnemu Milwaukeeju s 136:135. Zadel je ob zvoku sirene, končal pa pri 12 točkah in 16 asistencah. Bucks so tekmo odigrali brez Giannisa Antentokuompa, v prvi četrtini so vodili že za 23 točk.

Branilci naslova Golden State Warriors so z zmago s 137:90 proti Charlotti znova skočili na prvo mesto zahodne konference. Stephen Curry je dosegel 25 točk, Klay Thompson 24.

Los Angeles Lakers so s 130:102 premagali New Orleans Pelicans in prišli do četrte zmage na zadnjih petih tekmah. Washington je z izvrstnim drugim polčasom, ko je Denverju dopustil le 28 točk, slavil s 95:90. Los Angeles Clippers so bili s 113:96 boljši od Memphisa, San Antonio je klonil proti Sacramentu s 106:113.

Miami Gorana Dragića bo v noči na torek gostoval v Bostonu, Dallas pa bo gostil Philadelphio.

Liga NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 136:135
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 103:106
(Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral za Dallas)
New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 102:130
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 106:113
Denver Nuggets - Washington Wizards 90:95
Golden State Warriors - Charlotte Hornets 137:90
LA Clippers - Memphis Grizzlies 113:96

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.