Dallas in Boston na pol poti

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Košarkarji Dallas Mavericks in Boston Celtics so v noči na sredo proti New York Knicks oziroma Portland TrailBlazers prišli že do druge zmage v prvem krogu končnice. Orlando izenačil proti Atlanti.
Oglej si celoten članek
Odom naj šesti igralec
Lamar Odom je prejel lepo priznanje, saj so ga ameriški košarkarski novinarji izbrali za najboljšega šestega igralca lige NBA. Krilni center moštva Los Angeles Lakers je v tej sezoni v rednem delu odigral vseh 82 tekem, njegovo povprečje pa je znašalo 14,4 točke, 8,7 skoka in tri podaje na tekmo. Odom je prejel 513 od možnih 585 glasov. Drugo mesto je v glasovanju osvojil Jason Terry (Dallas), tretje pa Thaddeus Young (Philadephia).

Boston Celtics in Dallas Mavericks so na prvih dveh tekmah končnice lige NBA potrdili vlogo papirnatih favoritov in so tako na pol poti do konferenčnega polfinala. Celtics so še drugič tesno premagali New York Knicks, tokrat so bili boljši s 96:93, medtem ko so prvo tekmo dobili z izidom 87:85. Odločilne točke je v zadnjih minutah prispeval veteran Kevin Garnett, ki je vse skupaj zbral 12 točk. Gibljivi center je 13 sekund pred koncem svoje soigralce popeljal do vodstva s 94:93, nato pa štiri sekunde pred zadnjim zvokom sirene ukradel žogo Jaredu Jeffriesu in s to potezo praktično odločil dvoboj. Najboljši strelec Bostona je bil s 30 točkami Rajon Rondo (osebni rekord v končnici). Pri Knicks je z 42 točkami blestel Caramelo Anthony, a to ni bilo dovolj. Serija se zdaj seli v New York.

Na drugi strani so "telički" tudi tokrat na krilih nemškega "wunderkinda" Dirka Nowitzkega (33 točk) s 101:89 ugnali Portland TrailBlazers. Nowitzki je imel veliko pomoč v Predragu Stojakoviću in Jasonu Kiddu. Srb je prispeval 21 točk in zadel pet metov za tri točke, ameriški organizator igre pa je tekmo zaključil z 18 točkami in osmimi podajami. V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit LaMarcus Aldridge s 24 točkami, povsem pa so odpovedali igralci s klopi, ki so dosegli vsega 11 točk, a nobene v drugi polovici tekme.

Atlanta Hawks so na prvi tekmi šokirali občinstvo v Orlandu, tokrat pa je domača zasedba zmagala z 88:82 in izid v zmagah poravnala na 1:1. V domači vrsti je bil naravnost neustavljiv "superman" Dwight Howard, ki je 33 točkam dodal še 19 skokov, Jameer Nelson pa je prispeval 13 točk in osem skokov. Floridska ekipa si je odločilno prednost priigrala na začetku drugega polčasa, ko je naredila delni izid 10:1. Zadnjo četrtino je začela z desetimi točkami prednosti in "zalogo" ubranila do konca tekme. V zasedbi iz ameriške zvezne države Georgia je bil strelsko najbolj učinkovit Jamal Crawford s 25 točkami.

Liga NBA, končnica, prvi krog:


Vzhod

Boston Celtics : New York Knicks 96:93 /2:0/
Rondo 30, Pierce 20, Allen 18; Anthony 42, Douglas 14

Orlando Magic : Atlanta Hawks 88:82 /1:1/
Howard 33, Nelson 13, Turkoglu 10; Crawford 25, Smith 17

Zahod

Dallas Mavericks : Portland TrailBlazers 101:89 /2:0/
Nowitzki 33, Stojaković 21, Kidd 18; Aldridge 24, Miller 18

/ / - izidi v zmagah

Moštva igrajo na štiri zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.