Dallas se še ne predaja, izvlekel je šesto tekmo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas je z dvema zaporednima zmagama prišel do šeste tekme.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Dallas Stars so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL proti Vegas Golden Knights dosegli še drugo zmago. Na peti tekmi v gosteh pri zlatih vitezih so zvezde zmagale s 4:2 in zaostanek v boju na štiri zmage znižale na 2:3. S tem še vedno lahko upajo na Stanleyjev pokal. Šesta tekma bo v ponedeljek zvečer po lokalnem času v Dallasu.

"Poznam svoje fante in niso bili zadovoljni, da smo se znašli v luknji, v kateri smo bili," je dejal trener zvezd Pete DeBoer: "Fantje so se odločili, da bodo nekaj storili glede tega. In zdaj smo v dobrem ritmu."

Foto: Profimedia Dallas Stars

Ty Dellandrea je v tretji tretjini zadel dvakrat v razmaku 87 sekund, s čimer je popeljal Dallas Stars do zmage v gosteh in ohranil tudi upanje na naslov prvaka. Za 22-letnika je bila to prva tekma v karieri NHL z več kot enim golom. "Počutimo se dobro. V sebi imamo še veliko boja," je dejal Dellandrea: "Ko smo zaostajali za tri tekme, smo ostali osredotočeni, gremo v vsako tekmo posebej, v vsako tretjino posebej. Ni še konec."

Zmaga gostov je vitezom vsaj začasno preprečila drugo pot v finale Stanleyjevega pokala v zgodovini kluba v šestih sezonah. Zvezde pa poskušajo postati šele peta ekipa v zgodovini lige NHL, ki se je pobrala po zaostanku z 0:3 in zmagala v dvoboju na sedem tekem in obenem prva po Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Kraljem je leta 2014 to uspelo v prvem krogu končnice.

Zmagovalec zahoda se bo v boju za Stanleyjev pokal pomeril s Florida Panthers. Ekipa s Floride je gladko zmagala v finalu vzhodne konference in v boju na štiri zmage s 4:0 izločila Carolino Hurricanes.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.