Dalmacija je "gorela"

Foto: Žurnal24 (Foto: Pixsell)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Nogometni klub Hajduk iz Splita v nedeljo praznuje stoto obletnico delovanja. V ta namen so vročekrvni Dalmatinci "zažgali" skoraj celotno Dalmacijo.
Oglej si celoten članek

Hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk Split, ki je nastal na pobudo štirih študentov, v nedeljo obeležuje stoto obletnico obstoja. Številni dogodki, ki bodo spremljali mnogo proslav, so se začeli že v soboto, ko so na stadionu Poljud pripravili veličasten ognjemet. V čast okroglega jubileja so tudi po številnih drugih krajih po Dalmaciji pripravili ognjemete.

Hajduk so pred natanko stoletjem ustanovili štirje študentje iz Splita, ki so študirali v češki prestolnici Pragi. Na Češkem so postali nad nogometom še bolj navdušeni, v njihovem domačem mestu pa je nogomet takrat že bil priljubljen. Na prvih dveh tekmah hrvaškega kluba so gostovali prav nogometaši Slavie iz Prage, ki so domačinom prizadejali dva poraza. Tako bo v nedeljo prav češki klub gostoval v Splitu. Na tekmi med Hajdukom in Slavio iz Prage, ki je bila osrednji dogodek proslave, so se zmage veselili gostje iz češke prestolnice. Zadetka na stadionu Poljud pred 35 tisoč gledalci sta dosegla Karol Kisel in Zoran Milutinović.

Od splitskega kluba se je poslovil tudi najboljši nogometaš v zadnjih sezonah, Senijad Ibričić, ki se je preselil v rusko moštvo Lokomotiva Moskva, odigral pa je prvih deset minut. Svoj delež k spektaklu pa je dodala še navijaška skupina Torcida, ki je poskrbela za kar nekaj navijaških vložkov.

Hajduk je v domačem prvenstvu osvojil 18 naslovov državnega prvaka, petkrat je osvojil hrvaški pokal in superpokal, v evropski Ligi prvakov pa je trikrat zaigral v četrtfinalu. Po prvi polovici letošnjega hrvaškega prvenstva nogometaši Hajduka zasedajo drugo mesto, vodi pa njihov veliki tekmec Dinamo Zagreb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.