Dalmatinski spektakel

Foto: Žurnal24 Francoski reprezentant Nikola Karabatić je po porazu proti Hrvatom v skupini 1 n
Na svetovnem rokometnem prvenstvu je napočil čas za oba polfinalna obračuna. Francija in Danska se bosta v Splitu udarili ob 17.30, tri ure pozneje pa v Zagrebu še Hrvaška in Poljska.
Oglej si celoten članek
 

Lazarov svetovni rekorder

Kiril Lazarov se je s 15 goli proti Južni Koreji – na tekmi za 11. mesto je Makedonija zmagala z 32:31 – vpisal v zgodovino kot najboljši strelec SP. Ustavil se je šele pri 92 zadetkih.

Prvi polfinalni obračun na 21. SP med Francozi in Danci bo zagotovo poslastica, saj gre za dvoboj olimpijskih in evropskih prvakov. Pred splitskim polfinalom se oba selektorja izogibata vlogi favorita. "Več možnosti za finale ima Francija. Ne le zato, ker ima najboljšo obrambo na svetu, ampak ker ima tudi tri igralce svetovnega kova – Fernandeza, Karabatića in Omeyerja. Kljub temu sem prepričan, da lahko zmagamo tudi mi, če bomo znali izkoristiti svoje priložnosti," pravi Danec Ulrik Wilbek, njegov kolega na francoski klopi Claude Onesta pa meni: "Prepričan sem, da so te besede Dancev le metanje peska v oči in da si mislijo, da so možnosti za finale vsaj 50:50."

V drugem polfinalu naj bi Hrvati le lažje opravili s svetovnimi podprvaki Poljaki, ki jim nihče ne pripisuje večjih možnosti. "Res je, da so nas premagali na OI v Pekingu, ampak tokrat igramo doma, kjer se nikogar ne bojimo, tudi njih ne," je dejal hrvaški vratar Mirko Alilović. Tudi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Rolando Pušnik stavi na finale Hrvaška–Francija: "Hrvati imajo kakovostnejšo ekipo od Poljakov. Naredili so dobro kombinacijo mladosti in izkušenj, poleg tega pa igrajo z velikim žarom. Francozi pa imajo zelo čvrsto obrambo in ta je na vsaki tekmi njihov glavni adut." In kdo bi imel v finalu Hrvaška–Francija boljšega čuvaja mreže? "Omeyer je bolj izkušen, ampak mislim, da sta Alilović in Losert močnejši tandem, kot je francoski."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.