Damjan: "Dolgo sem čakal ta dan"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski skakalci so na drugi tekmi na Japonskem prvič v zgodovini zasedli prva tri mesta. Najbolj zadovoljen je bil Jernej Damjan, ki se je veselil premierne zmage v svetovnem pokalu in postal deseti Slovenec z zmago v smučarskih skokih.
Oglej si celoten članek

"Seveda sem več kot presrečen. To je moja prva zmaga v svetovnem pokalu. Dolgo sem čakal na ta trenutek. Imel sem nekaj sreče z vetrom, kar sem znal izkoristiti. Kaj bo na moštveni tekmi v Sočiju? Ne vem. Treba bo počakati. Vsekakor pa bo potrebno za uspeh opraviti osem dobri skokov," je po drugi japonski tekmi povedal slovenski junak Jernej Damjan, ki je šele v zadnjem času našel formo iz poletne sezone.


Peter Prevc, ki je z drugim mestom krepko povečal naskok pred zasledovalci v skupnem seštevku svetovnega pokala je tokrat stopničke v drugi seriji naskakoval iz devetega mesta: "Pogoji so bili spet dobri. To je redkost tu v Sapporu. V prvem skoku sem naredil napako. Vedel sem, kaj moram popraviti, zato sem z rezultatom in drugim skokom zelo zadovoljen."

Zadovoljen je bil tudi tretji Robert Kranjec, ki je v letošnji sezoni končno stopil na stopničke na tekmi posameznikov: "Sam nisem imel preveč sreče z vetrom, pa še nalet so nižali. To ni bilo v mojo korist, a se nad včerajšnjim četrtim in današnjim tretjim mestom ne morem pritoževati. To je zelo dober rezultat pred Olimpijskimi igrami."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.