Damjan drugi, Kranjec padel na treningu

Foto: EPA
Foto: EPA
Smučarski skakalci so na srednji olimpijski skakalnici v Sočiju opravili tri treninge. Na zadnjem se je izkazal Jernej Damjan, ki je bil drugi.
Oglej si celoten članek

Skok dolg 102 metra je bil drugi najboljši dosežek tretje serije trening skokov smučarskih skakalcev na srednji olimpijski napravi. Damjan je bil najboljši Slovenec že na prvem treningu, ko je zasedel šesto mesto. Na drugem preizkusu skakalnice pa se je izkazal Robert Kranjec, ki je z okroglimi stotimi metri dosegel četrto mesto. 

"Že od prvega skoka sem se dobro počutil. Skakalnici mi je bila že od lanske sezone všeč, čeprav sem lani slabo skakal. A sem se čutil, užival na njej. Skakalnica sicer ni ena izmed lepših, nobenih smuči ne čutiš, skačeš v prazno, a mi vseeno ustreza. Danes so bili tudi super pogoji za skakat, rahel veter v hrbet, če se ne bo vreme spremenilo, bo tako tudi v nedeljo. Ne razmišljam, ali sem si s temi skoki zagotovil mesto v ekipi. Verjamem, da bo Goran izbral najboljše," je po treningu dejal Damjan.

Zadnji poizkus pa se je za Kranjca končal nesrečno, saj je naredil napako in padel. Skakalnico je zapustil v zdravniškem spremstvu, držal se je za roko, a prvi podatki kažejo, da se ni resneje poškodoval. 

"Robi je želel preveč, šel je preveč na zobe, kot rečemo. Če bi bila letalnica, bi poletel daleč, na mali skakalnici pa tako ne gre. Poklical sem v naš tabor in pravijo, da je vse v redu," je dejal strokovni komentator TV Slovenija Jelko Gros.

Peter Prevc, Jurij Tepeš in Jaka Hvala so skakali slabše. "Nisem se še spoprijateljil s skakalnico. Skok na njej je drugačen kot na velikih napravah, jaz pa imam težave v njegovem prvem delu. A zaenkrat me ne skrbi, imamo še nekaj časa, ne delam nobene panike. Tudi lani na svetovnem prvenstvu je bilo tako. Moram prespati, že jutri pa popraviti napake. Spoznal sem, da se ne smem zaletavati, že prvi dan pokazati, zakaj sem med favoriti. Moram iti korak za korakom," razmišlja Kranjec.

Jurij Tepeš je glede na dejstvo, da mu manjše naprave ne ustrezajo pokazal solidne predstave, sam pa pravi, da zna skočiti še boljše, slabše volje pa je Hvala: "Ne ujamem forme. Upal sem, da se mi bo tu odprlo, a se ni. Ni še vse izgubljeno, a za uvrstitev v ekipo bom moral v naslednjih dneh skakati veliko bolje," pravi Hvala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:27 6. Februar 2014.

    to bo živa loterija...2 metra manj od vodilnega zaseda že 11 mesto..mogl bi skakat na 120metrski skakalnici..://

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.