Damjan pred Prevcem

Foto: EPA
Foto: EPA
V Švici je bila na sporedu druga tekma smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado. Zmagovalec prve tekme Peter Prevc je bil osmi, Jernej Damjan pa šesti.
Oglej si celoten članek

Prevc in Damjan sta bila tudi edina slovenska predstavnika v finalu, ki je znova potekal po novem sistemu. Se pravi, da so za končni vrstni red šteli trije skoki, dva iz današnje tekme ter en iz petkovih kvalifikacij. Od sedmih varovancev Gorana Janusa se jih je na tekmo uvrstilo šest (v kvalifikacijah je izpadel Jurij Tepeš), štirje pa so nato obstali v prvi seriji - Matjaž Pungertar (107 m), Robert Kranjec (105), Rok Justin (104) ter Nejc Dežman (103,5).

V finalni seriji je Jernej Damjan (112/112) izboljšal uvrstitev za eno mesto, Peter Prevc (113/106) pa je s četrtega padel na osmo. Drugo od devetih tekem za poletno VN je dobil Avstrijec Gregor Schlierenzauer (112,5/115,5) pred Poljakom Pjotrom Zylo (113,5/115,5) ter rojakom Michaelom Hayböckom (112,5/112).

Tekmovanje se bo nadaljevalo prihodnji konec tedna s preizkušnjo v Courchevelu, končalo pa v začetku oktobra.

Pred tokratno tekmo v Einsiedelnu so trenerji glasovali o novem sistemu. Z osmimi glasovi za in petimi proti so odločili, da bodo tekmovanje v tej obliki nadaljevali. Zaenkrat še ni jasno, če se bo nov sistem uveljavil in ali ga bodo prenesli tudi na tekme svetovnega pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.